Valborg

Började dagen med ett besök i grannstaden för att leta nät/stängsel för att göra ny inhägnad åt Jämtarna. Hittade, men det var dyrare än det som stod i katalogen...blev snål, men så här i efterhand ångrar jag mig lite eftersom det var rätt billigt ändå. Typiskt mig...
Mamma följde med så vi passade på att handla lite oxå. Sen hem hit.
Bar ut utemöblerna till altanen....Tack för hjälpen mams!!!....sen satt vi där och bara halvsov i solen. Gäller att ta vara på tiden det går att sitta ute. =)

Grillade hamburgare till middag. Mats kikade förbi, även grannen som fick tidningen han frågat om.
Tog en promenad till badtjärnen där brasan var....hyffsat stor brasa som brann som alla våra dar, det hela var över på nolltid. =/

Tog bilen och körde en sväng.
Kikar alltid i samma träd varje gång....Finns ett träd som står vid vägen, en tall som har funnits i flera, flera år...fler år än mig. När Zacke var liten gick vi alltid förbi den tallen och där bodde en ekorre som Zacke brukade kika på.
Varje gång fanns den där och kikade tillbaka. En hel vår & en hel sommar gick, sen kom hösten....Vi gick som vi alltid brukade, men när vi närmar oss tallen finns ingen kompis där...Han ligger mitt på vägen med magen i vädret, död!!!
Åhhh, va hemskt det kändes. Zacke kikade på den lille på vägen, sen kikade han i tallen....Undra vad han tänkte?
Nåja, det är nåt år sen nu men jag kikar fortfarande i trädet. Kanske det en vacker dag kommer en annan kompis dit som kikar på oss där vi går...

Jobb

Jobbar på som vanligt och däremellan händer inte så mycket på veckorna.
Har däremot hittat nätet som jag ska ha ute som inhägnad åt hundarna, hittade det på Jula och ska inhandlas på Torsdag. Fårstängslet som finns nu sticker Zmilla rakt igenom, så nu ska det nytt stängsel/nät på baksidan.
Jag är ju av den sorten som mår vansinnigt dåligt över hundar som ALLTID måste vara kopplade, oavsett det är på promenad eller hemma på gården. Så ska inte hundar ha det.
Dessutom går allt att lära dom oxå....om man bara ids/vill/kan. Zacke-gubben han är så klok å fin....var nog ingen som trodde då vi skaffade honom att han skulle gå att ha lös, både hemma och på skogspromenader. Aldrig att jag har honom fast i koppel!!! Jooo, då jag vet att det finns älg eller att man ser spår. Att han dessutom är en stjärna på lydnads-momenten...ja vem trodde det??


Zacke tränar lydnad


Linförighet


Apporteringen gick så där...den "levde" tydligen. Men Zacke apporterar
och kommer in och sätter sig som man ska göra. Duktig kille!!!

Mulet och inte så varmt idag, +5 grader har det varit, men det är ändå så pass att det fortsätter tina och försvinna vatten ner i backen.

Måndag blir det IKEA. *längtar*

Nä nu ska jag dra till duschen och få bort lite kossalukt!!! Dagens kossa är 484.....hon är sååå söt & snäll. Var som en hund idag å ville bli kliad på. Här är hon...


Tqack för titten!

Söndag

Både helgerna & tiden går fort.

LÖRDAG:
Åkte till stan och handlade lite. Hemma igen så tog jag tag i min bil...den behövde verkligen en rengöring både invändigt och utvändigt. Kastade ut hundbur, mattan, kastade skräp, dammsög, torkade invändigt, sorterade koppel och hundhalsband...till å med min favvo rattmuff åkte all världens väg!
Sen på med avfettning och tvätta utsidan. Bilen blev ren å fin. =)
Grillade fläskfilé till middag och hörde nån tok som körde skoter på älven....någon som tydligen trodde att dom var odödliga, för nu har älven börjat gå upp.
Efter middagen hämtade jag in hundarna som är omringade av vatten där ute i hundgården. Tack o lov så har det börjat försvinna nu idag.

Zmilla på väg upp till taket där Zacke ligger och solar...

Sen åkte vi iväg och tränade med Zmilla, inkallningar med visselpipa. Gick väl hyffsat, men hon kommer aldrig att gå lära nåt till 100%....och nån jakthund blir det inte. Men jag som gillar expriment, tycker att det ska bli kul att se HUR mycket det går att lära en hund som haft det så dåligt i livet som hon.

Körde ner och tittade på älven som är på G att öppna sig. Kommer att gå snabbt nu då det blivit små öppningar här å där...






Vackra Pite-älven

Fattar fortfarande inte hur nån ens kommer på tanken att köra som en dåre med skoter på älven....

SÖNDAG:

Idag har solen fortsatt att ta bort snön, snart är den borta från vår tomt ialla fall. Har mest varit ute och donat på. Tog stegen och rensade hängrännorna på framsidan. Baksidan och ena kortsidan får vänta tills marken blivit hårdare, är rädd att jag försvinner...Plopp!!...med stege å allt om jag börjar där, så det får vänta.
Visning nr.2 har det varit på grannens hus. Dubbelt så många bilar som i Torsdags. 2 familjer kom tillbaka för att titta en andra gång. Jag och en granne satt på trappen till vår altan och var nyfikna, det måste vi ju få vara...=) Spekulerade i vem som tillhörde vem osv. =)
Får bara hoppas att det blir folk som man kommer överrens med.
Tog ut en stol från utemöblerna och bara låg i solen ett tag. Det var jätteskönt. Nu känns det som att det är vår i högsta grad!!!
Snart blir det middag och sen en sväng till stan och hämta plåt.
Hejsvejs!

Helg

Så äntligen var det Fredag och färdigjobbat för denna vecka. Gud så det har krånglat & tjorvat varenda dag...fram till ikväll då allt bara flöt på. Skönt!!
Tror du på telepati eller heter det bara tur??
Igår då jag satt och skrev ett brev åt "my sis" i Finland så ringer telefonen och det är hon!!! Samma med mig och mamma...vi kan lyfta telefonluren och då är den andra redan där, då har vi lyft exakt samtidigt.
Telepati eller tur?

Ikväll ska vi fara ut och köra. Kanske vi hittar något intressant i skogen. Älg? Rå? Fåglar? Blir skönt att bara sitta och slappna av ett tag i bilen. Jag är en bil-människa....helst om jag får köra flera hundra mil, då är jag nöjd. =)

Zacke var så söt idag då vi kom från jobbet på morgonen. Han var ivägen och skulle vara go då jag skulle försöka sitta vid datorn. "Hitta på nåt vettigt" tyckte jag.
Då går han till toan och hämtar en tom toarulle och kommer till mig med den....kanske tyckte han att matte var SKIT då jag inte hade tid???

Får väl avvara lite Zacke-Matte tid ikväll så han blir nöjd. =)

Hoppas på fint väder i helgen så att man kan vara ute. Måste kolla Vädret ikväll. Skulle behöva städa bilen invändigt och nu har snön försvunnit så pass att det går att plocka lite kvistar och sånt som blåst. Även kratta grus som kommit i gräset under vinterns skottningar. Kanske grillar vi nåt gott oxå....fast inte älgfilé som sist. Har kvar 2 älgfiléer från i höstas och dom är jag rädd om, dom tar vi i sommar någon härlig kväll. *snål*....Haha!!

Nä nu ska vi bege oss ut i skogen.
Kram och trevlig helg!!

Sorg

Sorg i Bregott-fabriken idag då en av dom äldsta kossorna hastigt gick bort. Hon kalvade igår, fick kalvförlamning och vi fick aldrig mer upp henne. Ååhh...jag hatar mitt jobb då det är så här!!! Närå, men då det försvinner personligheter som man jobbat med i flera år så känns det i hjärtat.
R.I.P.


Annars en lugn dag. Soligt och varmt. Inget har jag fått gjort annat än att jobba.
Nu ska jag äta middag.
Kram!

Schäfer-änglar

Börjar dagens blogg med att hålla mitt löfte om en schäfer-blogg och sätta in bilder på mina änglar.


Lord

Lord var min första schäfer. En snygg och trevlig kille med mycket motor.
Kunde jobba oavbrutet 24 timmar utan att ens bry sig. Både för och
nackdelar med det förståss. Blev tragiskt ihjälkörd då han bara var
2 år gammal.


Fakir

Fakir kom som räddning efter Lord gått bort. En herre i sina bästa år.
Dryga 75 cm i manken, mörk och gulaktiga ögon. Ingen skönhet, men
han hade ett hjärta av guld!!! Mys-pellen....Bevakningshund.


Täx Tapferkeit

Ingen hund i denna värld har berört mig som Täx. Denna långhåriga,
snälla kille. Han & jag läste varandras tankar som ingen nånsin kommer
att göra!!! Han blev tyvärr sjuk på ålderns höst & han fattas mig!!
Saknar honom varje dag hos mig...Lydnad & ID-spår.


Hera

Hera kom till mig då hon var mitt i livet och hennes husse inte orkade
ha kvar så många hundar. Hera var mamma till både Lord & Täx.
En sävlig dam med mycket motor. Saknar hennes lugn. Juvertumören
blev hennes slut. Bevakningshund.


Slutligen Dixie. Hade henne långa perioder i livet. En fräck liten dam
som var kaxig. Heras största rival. Fick ett långt härligt liv.
Bevakningshund.

Idag har det varit soligt & fint. Åkte till stan för en dejt med en Vovverist kl. 12. Satt och fikade och surrade kossor & hundar. Trevligt var det.

Kvällen blir lugn med gull-Jämtarna. Jobb imorgon, längtar efter kossorna!!! =)
Hoppas du har det bra. Kram!!

Ledig

Ledig dag idag. För tillfället skiner solen, gjorde det imorse oxå men mulet mitt på dagen, trodde nästan det skulle börja regna/snöa...vilket det inte gjorde som tur var.

Började morgonen med en rejäl prommis med Jämtarna. Härligt trötta har dom varit efter det.
Haft ont i skallen till och från hela dagen så det har inte blivit mycket gjort annars idag.
Bjuder på några bilder...


Zzzzacke....

Tänk så skön en tröskel kan vara....vem behöver Tempur??


Zacke vaken..


Fröken Zmilla


Sötaste bus-Zmilla

Det var allt för nu. Kram!

Bra dag

Hej svejs...idag har det varit en rätt bra dag med mycket saker som har hänt.
Började dagen med att bära in en massa ved....och Ja! Jag tycker faktiskt att arbeta med ved är bland det roligaste som finns. Kroppsarbete, frisk luft & doften av ved....vad är fel med det??
Fortsatte dagen med att plocka lite här inne, inte lika givande om jag ska vara ärlig.
Mamma å pappa kom och hämtade sitt släpvagn, pappa och Robban mixtrade på utomhus med att få fart på en bil och jag och mamma planterade om en gigantisk blomma jag har haft...nu blev det 2 stora blommor av den.
Ser lite smått hängiga & ledsna ut för tillfället, men dom tar sig säkert med tiden..


Började prata om hur jag skulle kunna göra om lite här i huset med tapeter & nytt golv, pappa skulle höra sig för lite. Man skulle ha haft 1 mille bara så där...=/

Hoppade sedan in i hundgården med Jämtarna, trodde vi skulle blåsa bort i dagens blåst!! Pussade & kramade på dom och skottade bort lite bajs...låter som att det var drivor med skit där, det var det förståss inte...men det är klart att det blir lite efter en vinter trots att man försöker hålla efter. Zmilla är inte ett dugg brydd om vart hon bajjar medan Zacke skulle kunna hålla sig i flera dar bara för att slippa göra det i hundgården. Smart kille den där Zacke..=)

Zacke

Efter hundgårds-städningen var det dax att premiär-grilla för detta år. Fram med grillen och rengjorde galler...sen kom det svåra: att få eld på kolen, eller snarare att få tändstickan att brinna så pass att jag hann fram till kolen. Det stormade så det var inte klokt!!!
Nåja, efter en dusch med tändvätska fixade det sig och grillen kom igång.


Köttet var marinerat redan igår och väntade på att få komma ut. Dagen till ära var det älg-filé vi grillade!! Hur gott och exotiskt är inte det? Extra kul då man själv har varit med på ett eller annat sätt på älgen.


Inne i ugnen väntade en potatisgratäng...


Upplevde ett skräckfyllt trauma då jag gick genom ytterdörren!!!! En åskådare av det värre slaget satt och kikade på mig....tog en bild och om det är sant som man säger så blir det MASSA regn imorgon...hehehe...grymt va??


Ja, här är grillmästarinnan själv..*host-host*...Jag brukar aldrig få tillåtelse att grilla, men idag blev det så då Robban inte hade tid...


Den färdiga måltiden var guda-god....köttet bara smälte i munnen och vi blev mer än mätta.


Vinden har avtagit ute och jag dricker en kopp kaffe...funderar över livet & annat smått och gott. På tiden som bara rusar iväg...snart är det sommar. Och snart är det Jul igen...nääeee, först ska vi ha sommar. =)

Nu ska jag ut till Jämtarna, sen ska vi ut och köra en sväng. Ha det gott!! Kram!!

Lördag

Lördag och sol. Smälter bort snön som vräkte ner ca. 30 minuter igår. Kunde inte annat än att stirra ut genom fönstret och sucka...När ska det bli riktig vår???

Idag har vi handlat hundmat, gjort lite ärenden...jag var förbi mamma och lånade en kofta. Tack för lånet!!
Hemma igen fick jag ett ryck, ett bak-ryck. Så jag bakade två sorters fikabröd. En sockerkaka med choklad och så denna chokladkaka med hasselnötter och mandel. Super-duper-god!!


Vilade en stund, slöade framför TV:n. Sen var det dax att göra sig klar för middag ute på stan. Hade bjudit Robbans mamma & sambo att äta med oss. Väldigt god mat. Jag åt Fyra små rätter och blir lika sur varje gång. Inte på maten, men på mig själv som är så jä'la trist att jag aldrig prövar något annat!!!
Skulle vilja ha kött, fisk, starkt....näeee, då tar jag samma sak.
Men varför byta ett vinnande koncept??? =)
Åkte hem till dom efteråt och drack kaffe, sen hem till Jämtarna och tog in dom, kollade på Robinson...var väl så där.

Nu mätta å belåtna ska vi se film. =)
Har blåst kallt som tusan idag så jag hoppas det blir bättre väder imorgon, det är iaf klart på himlen nu.

USA

Jobbat idag. Allt som vanligt där. Vissa har kalvat, vissa ska...någon har ont i en fot, någon i magen...kunde väl aldrig drömma om att det är så mycket jobb med kor som det är innan jag började jobba med dom.


På eftermiddagen skulle vi få fin-främmande...från självaste USA!!! Jösses...vad säger man åt en USA:are??
Mu??
Mäni caos...
Nåja, vi hade ju en tolk i värsta fall. Det var förresten hon som bjudit in främmandet på ett litet studiebesök, som dessutom var hennes föräldrar & vänner.
Allt gick fint, dom pratade mest sinsemellan. Jag erbjöd att dom skulle få komma ner i mjölkgropen och titta, tillika det renaste stället i hela lagårn', hygien ni vet...(så att er mjölk i paketen är frisk)...Mamma USA rynkade på näsan & Pappa USA tackade vänligt nej.
*slipp då...*
Populärast var förståss de små kalvarna. Dom är ju så nyfikna & vill gärna suga på fingrarna om man sträcker fram dom. Det skrattade både Mamma & Pappa USA åt...


Solen har strålat även idag och nu försvinner snön fort...väntar på ett snö-bak-slag.

Jämtar små har fått prommis, kortis dock...ligger ute på soffan och kelar med varandra. Dom är för söta!


Väntar på att Robban ska komma hem. Jisses vad veckorna går fort. Han hinner bara åka iväg Måndag morgon så är det snart Torsdag och dom kommer hem. Ibland undrar man vart tiden tar vägen...

Nu blir det till att göra middag för min del. Hungrig som en varg...=)
Hej!

Ledig

Ledig dag.
Hyffsat väder, inte riktigt samma sol som igår men härligt ändå. =)
Har gått en långprommis med Jämtarna, skönt för oss. Nu sover dom gott.

Nu ska jag vara smakråd på glasögon åt mamma över datorn. See ya!

Våfflor

Så var denna Påsk snart över.
Påsken uppe i jaktkojan har varit kanonbra. Vädret har varit bra, maten, aktiviteterna...allt utom att jag glömde minneskorten till både kameran och videokameran!! Grrrr....inte likt mig för fem öre. Men ibland blir det så då man ska tänka på allt annat som ska med.

Jämtarna har haft det jätteskönt i kojan, dom har fått vara mycket lös, fått många prommisar & sprungit med fyrhjulingen. Trötta och nöjda har dom somnat till knastret från kaminen.




En dag tog vi fyrhjulingen och körde en längre sträcka själva. Hamnade vid Åby-älven och en grupp människor som grillade & solade. En liten knatte på 7-8 år blev helt galen då han såg fyrhjulingen med bandsatsen, han älskade tydligen sånna maskiner. Så han frågade snällt om han fick sitta på fyrhjulingen medan mamman tog en bild på honom. Och självklart fick han det. =)


Finns inte så mycket mer att berätta om helgen i kojan. Vi har som sagt var promenerat, ätit gott, myst med Jämtarna & bara suttit ute länge vid elden och filosoferat. Skönt!
Kan nog dröja ett tag innan man kan åka dit nu då vägarna är så mjuka & leriga. Ingen idé att köra sönder vägarna bara för att man ska dit, då kan man lika gärna vänta ett tag.
Och tyvärr bidde det inga bilder att visa heller...så jag kastar in bilder från hösten istället.




Jag & Zmilla


Zacke kommer från ko + kalv som stod på fel mark


Jag & Jämtar


Höst-koja


Ingen vila här inte...träning även under jaktperioden för dessa 2..


4:e oktober kom första snön till kojan


Början på November kör vi första dragturen där uppe, här är det -17


Hej vad det går...


Kalla dagar..


Nu är det slutet på November och dax att tacka för denna jakt i
förunderligt vacker & storslagen natur!!! Längtar redan dit igen...


23/11....tack kojan för denna höst.


Jag & Zacke

Nog med nostalgi bilder.
Idag hade vi våffel-kalas här hemma vid garaget, eller Cafét som alla säger.
Mamma å pappa var här och grannar kom och gick som dedt brukar vara här på gården då vi är ute. Alla fick förståss våfflor, en pratstund och sitta i solen ett tag.


Charmigaste killen idag...som kunde trolla bort stenar genom att lägga dom i vattenpölar. De ni!!!


Nu ska jag fortsätta plocka undan här inne. Har handskottat hela altanen oxå idag, där var ca. 50-60cm snö kvar. Skottade fram den så kanske den hinner tina fram i sommar överhuvudtaget..hehee...

Tack för titten!! Kram!

Påskledigt

Nu tar Bloggen påskledigt.
Återkommer Måndag med bilder och annat kul från kojan.

Ta hand om er och ha det bra!
Kram från oss!

Kalvar

Ja idag ploppade det ut inte bara 1 utan 3 små kvigkalvar!! Så söta och fina...=) Mamma Mu-isarna var snälla och lät mig komma fram till kalvarna utan problem.

Annars finns inte mycket att säga om denna dag.
Körde en skogsbilväg nu ikväll för att kolla älg och insåg att...det går ju köra drag på den!! Trodde sparkens tid var över för i år...haha...så imorgon kväll kör vi järnet!! =)


Vilken lycka att ha jakthundar som älskar drag. Perfekt träning för dom...och dom håller sig i trim nästan hela året.
Promenader ger ju inte lika mycket & inga muskler heller.

Nu ska jag göra middag. Gubben kommer hem idag istället för imorrn...jiippiiey!!
Kram!

Jobbdag

Åter till kossorna, skönt att komma till jobbet då man varit ledig i 3 dagar...blir lite rastlös av att vara hemma. Nog för att det finns att göra hemma..haha...men djuren är roligare.
Idag fick jag mig en tankeställare gällande kossors intelligens & taktkänsla...Såg en kossa som stod bredvid mjölkgropen, som det oftast brukar göra. Kikade en extra gång på henne för hon gjorde nåt lustigt.
Då man mjölkar så blir det ett ljud från mjölkorganen man sätter på spenarna som taktfast låter pschyyt-phschyyt...pschyyt-phscyyt....1-2...1-2...1-2...hela tiden. Och denna kossa står och håller takten, tro det eller ej. Med huvudet gungar hon från sida till sida...1-2...1-2...1-2...
Skratta så jag trodde jag skulle pia i brallan!!!!!!!!! Dom är betydligt smartare än man tror gulle-kossorna. Tack för att ni finns...har alltid ett leende på läpparna runt er!!

Annars har dagen varit lugn och skön idag. Inte så mycket sol...så det tinar inte så mycket snö som man skulle vilja.
Undrar hur det ser ut uppe i jaktkojan, om det kommit mer snö där..??




Åhh vad jag längtar dit!!!! Är så skönt att bara vara där...mitt ute i ingenstans...ingen trafik, ingen telefon, ingen mobil eller dator, ingen el bara eld...tyst, tyst i skog och mark...nästan så det gör ont i öronen av att det är tyst.
Skulle kunna bo där...=)


Fick skickat till mig en bild från den trevliga Söndagen vid älven...


Här grillas det, görs småplättar och annat gott. Solen visade sig från sin bästa sida hela förmiddagen och gick i moln då vi kom hem faktiskt.
Tänk vad lite det behövs för att må bra, för att ha det trevligt...en eld & trevligt sällskap.
Synd för dom som inte förstår tjusningen med det....fast å andra sidan förstår jag inte tjusningen med stadslivet heller, så det går väl jämt upp..typ..haha!!!

Tack Tora för bilden!!!

Nu är det snart middag. Har "stulit" en matlåda av Robban som jag håller på att värma upp nu....Älgskav & potatis. Mumsfilibabba!!!!!!!

Jämtisarna har följt hela dagen på jobbet med mig och är nöjda med det...dom skulle kunna bo i bilen tror jag...bara dom fick mat & rastning. Men det är guld värt med hundar som kan vara i bilen.


Jaha...nu snöar det oxå...grrr...

Ha det gott & lämna gärna ett avtryck innan du går. Kram!

Presenten

Vaknade tidigt som vanligt trots att jag var ledig idag. Plockade lite här hemma och körde tvättmaskinen.
Funderade på det där med 60-års presenten, vad skulle jag köpa?!!
Hade fått lite tips om att åka till Heta Hyttan, där kunde jag hitta något fint i handgjort glas..har aldrig varit där så jag tänkte att det kunde ju vara nåt. Hade ju bara idag på mig att hitta något.

Mamma skulle följa med så jag åkte förbi och hämtade upp henne. Drack kaffe innan vi for så jag fick träffa paps oxå..=) Visade även upp videokameran.

Då vi kommer till Heta Hyttan verkar det skrämmande lugnt där...Stängt Måndagar!!! Men vad i....??? Shit oxå!!
Hann bli lite lätt irriterad. Mamma tyckte att vi kunde väl åka till stan och kika där. Det gjorde vi.
Och 10 minuter senare var det klart. Blev ett presentkort på Jowa/Parelle på en valfri skönhetsbehandling eller valfria produkter.
Var inte det en bra present?? En sak som man oftast inte unnar sig själv. Jag kände mig nöjd med beslutet iaf. =)

Hoppade in på Ekbergs för en fika. Sen vidare en liten sväng på stan, Coop & Dollar. Handlade inte något speciellt egentligen.

Hemma igen så blev det Jämthundsmys på golv, kliva upp hårig som en gorilla, borsta bort hår. Kolla dator, äta, kika TV...och nu ska jag ut på en prommis bara jag själv. Har jäkligt ont bakom en skuldra och promenader brukar hjälpa mig att slappna av. Hoppas det stämmer idag oxå.
Sen blir det Fam. Annorlunda på TV...kanske hittar jag något annat oxå att se. Trevlig kväll. Kram!

Zacke


Zmilla


Zacke


Zmilla


Jämtar på span..


Zmilla och Zacke när dom mår som bäst, lösa & uppe i kojan.


Zacke först & Zmilla efter.
******************************************************************************************

Uteliv

Tänk vad vackert väder kan locka ut folk...
Strålande solsken redan då man slog upp ögonen imorse. Kokade kaffe & packade en liten matsäck och sen tog vi fyrhjulingen till  Strycken, ett litet paradis vid Pite-älven, inte långt från oss.
Där sitter man och grillar och trivs med älven brusandes vid sidan, sommar som vinter...det fryser aldrig vattnet just där. Helt underbart..=)

Idag var nästan "hela" byn där, både dom man väntade sig att se och dom man kanske inte alls väntade sig att se.
Stora som små, de stora pratade och dom små aktiverade sig själva i snön.


Här under taket satt vi och trängdes och myste i kapp med solen.

Väl hemma igen tog vi en vila i soffan en liten stund innan vi började med maten.
Prövade göra den goda älgskaven & potatisklyftor vi alltid gör i kojan...blev jättegott...MEN......Allt är godare att äta ute eller i kojan, så är det bara...

Fick tillbaka på skatten...halleluja för det!!! Det blir valp-pengar tror jag..=)

Nu ska vi snart gå en promenad genom byn innan det blir TV-kväll. Har gjort upp eld så att det ska finnas gott om varmvatten att duscha i....tyckte det rök mest idag från elden, ingen eld direkt. Så kläder & hår stinker rök för tillfället...nåja, det går ju att duscha bort. =)

Imorgon är jag ledig så då ska jag till stan en sväng å kolla på presenten...vete 17 vad det blir??!! Vi får väl se...
Skulle du följa mams??

Tack alla för idag, både synliga & ni andra. Kram!

Lördag

Idag började vi morgonen kl. 08.00 och en prommis med hundarna. Det är så härligt att gå på morgonen & sen få komma hem och äta en god frukost. =)
Har hittat ett supergott bröd att rosta, lite grovt & utan socker, men kalasgott!!
Efter frukosten slumrade vi ett tag i soffan..lyssnade på Nyhetsmorgon på 4:an i ena örat och Zzzzz i det andra.

Sen blev det dax att kliva upp och fixa till sig lite för att åka till stan. Hittade ingen 60-års present...*suck*...Fikade på Ekbergs & det var jättegott & jättefärskt fika. Även kaffet var ok...brukar inte gilla sånt kaffe. Ska va kokkaffe på platta eller öppen eld för min del...


Svängde förbi hos mamma å pappa och betalade det jag var skyldig henne. Sen tillbax till stan och inhandlade en videokamera jag hittade på rea på Claes Ohlsson....Ååhh va roligt!!!!! Har alltid önskat mig en sån...att ha med till kojan, på älgjakten, filma hundbus osv...Najs!!
Tack paps för din sponsring!! =)
Handlade mat på Coop & snarra på Dollarstore, sen hem och börja med mat.
Ikväll blir det makaronilåda med kabanoss, bacon, lök & kryddor. Luktar jättegott...=)

Ser Robinson ikväll och Jag vet vad du gjorde förra Lördagen...kanske nån film sen oxå.

Imorgon tar vi nog fyrhjulingen och kör en sväng om det är bra väder. Vi får väl se.
Nu ska vi äta. Ha en fin kväll. Kram!!!

Äntligen Fredag

Skönt att ha jobbat klart för denna vecka. Allt har gått bra med kossorna, men inga kalvar har velat titta ut...många kossor som gått över tiden. Jaja...dom kommer väl ut så småningom.
Mulet väder..såg solen en kort stund på eftermiddan men sen kom mer moln, trist tycker jag. Nu får våren komma på riktigt!

Planerna för helgen vet jag inte än. Blir nog bara att ta det lugnt.
Måste på stan imorgon och leta en 60-års present till en kvinna. Vad köper man?????? *panik*
Är as-kass på presenter och dålig fantasi...=(

Jämtarna har legat ute hela dagen och ska snart få komma in. Zacke har nästan fällt klart nu, men det finns tofsar kvar som jag hoppas blåser bort då dom ligger ute kanske jag slipper borsta så mkt...*lat*..*S*
Zmilla löser inte alls på samma sätt som honom, hon löser i en jämn ström eller vad man ska säga..?? Hon får inga tofsar som Zacke. Men Zacke är söt då han ser ut som Lejonkungen..hahaa!!!

Tofs-vipan Lejon-Zacke...

Hade parisare på bordet då jag kom från jobbet. Enkelt & smidigt för en icke-kock som Robban..hihi...
Nu har parisare landat i magen och jag ska hoppa i duschen och bli av med kossa-lukt.
Kanske tar vi bilen och far ut och kör en sväng...det var länge sen.
Trevlig Fredagkväll!! Kram!!!!!!!

Djurflytt

Ojoj...så trött man kan vara!! Jobbat idag och vi har flyttat kvigor. Dräktiga från ett ställe till ett annat & icke dräktiga samma sak, sinkor på ett ställe osv...*pust*...Allt ska ju vara klart för tro det eller ej...på 2 månader ungefär ska dom ut på sommarbete!! Låter lätt ironiskt att säga det nu med nästan en halv meter snö kvar...grrrr...

Tack snälla mamma för besväret att handla åt mig det jag ville ha!! Puss på dig..=)

Finns inte mer att säga om dagen än ..ZZzzzz....ska kolla om det finns nåt på TV, men sen är det banne mig sängen som gäller. Häpp!!


Zmilla "viker ut" sig & Zacke myser...


Mys-kalvar


Härlig dragtur!


Draghunds-Jämtarna...

Jaktkojan

Idag hade jag bestämt att fara till kojan, bara jag & Jämtarna. Dels för att få dit saker och dels för nöjes skull.
Skönt att få dit lite saker, då slipper man just dom grejorna till påsk då vi ska dit. Tycker alltid man har tillräckligt att släpa med sig.

Strålande sol från klarblå himmel...några plusgrader. Vägen var perfekt på vägen dit eftersom det varit minusgrader i natt. När jag kommer fram dit vi brukar parkera så kommer ytterligare en bil...Ehh...mitt ute i ingenstans.
Två medelålders karlar hoppar ut och ska köra skoter & pimpla abborre. Dom blir stormförtjusta i Jämtarna, särskilt i Zacke. Dom frågar en massa och pratar med hundarna med ljusa, barnsliga röster...inte förrutan att jag funderar om dom 2 hör ihop...om du fattar?! Den ena sätter sig på skotern & den andra sätter sig i pulkan med en mysig filt och en  liten tax. Vinkar till mig & Jämtarna som bara Drottningen kan vinka..*S*...Nåja, dom var iaf jättetrevliga, hoppas dom fick sig någon firre!! =)

Packar pulkan med min väska som är full i saker & ved. Vet inte vad det vägde...men det var rätt tungt.
Sen bar det iväg mot kojan. Jämtarna älskar då dom får jobba och dra, dom älskar att ha en uppgift.
Framme vid kojan så gör vi upp eld, går en långprommis, ser lodjursspår, grillar och fikar, gör eget kaffe, städar i kojan...med andra ord en härlig dag. Solen var med oss oxå hela dagen.
Nu väntar jag på att min korvstroganoff ska bli klar, sen soffan och ta det lugnt. Koss-jobb imorgon.
Tack för titten. Kram!!!


Nu är vi på väg. Zmilla ser ut som en kuperad bulldog..haha...


Zmilla & Zacke i bakgrunden


Mycket snö kvar ännu..


Jämt-rumpor..


Min utsikt från eldstaden. Här är kaffe på G och strax korv.


Zacke med grillpinne


Zmilla

Hundar är inte dumma. Efter jag hade grillat mina korvskivor så fattade Zacke vart dessa korvskivor sutti och tar sig en smakis av grillpinnen. Zmilla fattade samma sak strax efter...


Mmmm....


Zacke tar för sig..


"Bara en liiiiten tugga?..."


Zmilla går ut stenhårt & försöker flisa pinnen direkt!!


Kojans "snö-hatt" blir mindre för varje gång nu..


Ny vaxduk & gröna kuddar, bara en som syns...


Zmilla ville stanna i husses säng




RSS 2.0