Akuten

Fredagen blev en underlig dag. Först jobbade jag...vi åkte och handlade. Sen skulle Robban vara ute och byta avgasrör på en bil och jag packade för natten i kojan. Hade packat klart och hade börjat ute i hundgården. Där städade jag och gjorde vinterfint i kojan med spån och hö. Zacke LOVED it!! Han bäddade och grejade på i höet för fullt. Då jag lika var igång tänkte jag att jag skulle klippa ena pil-busken vid hundgården innan jag åkte till lagårn. Den har vuxit så mycket att man knappt får upp hundgårdsdörren!!
Gjorde det klart och gick in med sekatören då Robban ropar på mig utifrån. "Jaha, tänkte jag...har jag klippt för mycket nu??"
Hittar Robban på knä i gräset..."Jag har nog gjort illa mig"
Över huvudet håller han ett genomblodigt papper.
"Får jag titta?" frågar jag.
Under pappret löper ett drygt decimeter långt djupt snitt och blodet bara väller ut.
Herregud!!!!
Skyndar in med hundarna, hämtar handdukar till skallen, kastar lille Zeke i bilen, ringer jobbet.."Kan nån jobba för mig ikväll?", hoppar in i bilen...och hade nog förlorat körkortet flera gånger om om vi blivit stannade.
In på akuten...
Väldigt gullig personal tog hand om oss. Han blev sydd med ett stygn in mot skallbenet (som var framme) eftersom en blodådra var av & 9 stygn på skallen.
In på röntgen efteråt för att kolla nacken. Där var inget fel.

Det hela tog ju lite tid och jag var orolig för Zeke i bilen. Ringde mamma å pappa som hämtade bilnyckel och tog hem lillen till sig. TUSEN TACK för det!!! Puss!!

3 timmar senare köpte vi hamburgare, hämtade lillen, åkte hem och iväg till kojan.
Var verkligen jätteskönt att komma dit efter en sån upplevelse!!!

Orsaken: Bilen var upphissad i våran billyft. Robban (stressad) sprang där under bilen och såg inte en vass balk som han sprang rakt in i. Kollade på balken igår kväll...och vi behövde inte ens leka CSI eller nåt för att se vart det tagit. Hår och hudfragmet fanns kvar.

Ja herregud...
Så här såg det ut innan stygnen.

Varning om du är känslig...







Och efter


Kvällem i kojan var lugn och skön. Vi var nog ganska psykiskt trötta hela högen. Regnet smattrade på taket och det var inte svårt att somna...Hundarna har fått vara mycket ute på promenader och mycket mys.

Här är en bild här hemma på Zacke som ligger och håller om Zmilla...söta va??


Lördagkvällen här hemma blir lugn. Hoppas ni har det bra. Sköt om er!!

Spår igen

Idag har det varit spår både på dagen och kvällen. Grabbarna Z fick varsitt spår. Zmilla blev utan, men hon fick följa i bilen och det var hon nöjd med. =)
Snälla grannen Kicki tog sig tid och var spårläggare. Vi började med Zackes spår...
Spåret gick från början längst en kraftledning en bra bit bort. 90 graders vinkel till vänster vid kraftledningsstolpar, över till andra sidan kraftlednings-gatan.
90 graders vinkel igen så att spåret gick pararellt tillbaka mot starten....men inte helt. Halvvägs tillbaka så blir det en 90 graders vinkel vänster igen så att spåret korsar där vi just gått då vi startat. Klurigt va?? =)
Sen genom skogen för att slutligen gå över en väg och sen fanns klöven en bit in i skogen på andra sidan vägen....om nu nån orkat fatta hur jag menar..hehe!!!

Hur som helst...spåret gick bra. Fint upptag. När Zacke kommer dit spåret korsar sig själv kollar han först vänster spår och sen höger...för att sen fortsätta rakt fram som han skulle. Vinklarna går fint. När vi korsar andra gången är det inget snack om saken...Zacke markerar snitseln som visar vart spåret korsat sig själv och fortsätter in i skogen. Spårar fint. Framme vid vägen sätter han sig och visar vart Kicki sparkat ett märke i vägen där hon gått över. Sen som en tok in i skogen och hittar klöven!!! Dutti kille!!!!!

Efter Zackes spår var det Zekes tur. Kicki var snäll och gick det spåret oxå. Ett rakt spår på 20-25m.
"Använd hela flaskan!!!!" tyckte jag..och så blev det. Till och med en kremerad hund skulle ha klarat spåret...hehe...men spela roll. Lillen spårade och hittade klöven. Förhoppningsvis minns han hur han gjorde till nästa gång. Tyvärr hade jag förståss inte kameran....så det blir en bild på Zeke från hans första spår ist. =)


Här är Zackes spår.

Spårstart


På G


Spårar


Här är kraftledningsstolparna som ska rundas med två
90 graders vinklar


Yepp, Zacke tar vinkeln vänster


Full fart


Stående Jämt-spår-hund


Här går spåret vänster för att strax korsa sig själv


Zacke snart framme vid markeringen som visar korsningen


Zacke visar: "Här är det"


In i skogen


Här har Zacke stannat för att visa Kickis markering vid vägen.
Syns som en ljusare fläck till vänster om Z.


Kollar att det var rätt spår över vägen


Klöven hittad!!


Så här muppig blir man av en klöv...=)


Bästaste Zackisen!


Första spåret

Alla som känner mig vet att jag brinner för spår. Tycker det är roligt att hålla på med och hunden har oxå roligt. Dessutom har man ju dubbelt så mycket nytta av jakthunden om den är en bra eftersökshund (läs Zacke..hehe..)
Därför började träningen av Zeke idag. =) Spåret gick inte alls...haha...han fattade noll den lille muppen...men vi tog oss halvdant till klöven och det var en fin belöning. Den kommer han nog ihåg till nästa gång...=)

Lugn dag annars. Soligt och sommarvarmt väder. Borde klippa gräset oxå...Kossorna mår bra dom med.

Spårbilder förståss...


"Vad ska jag göra här då??"


"Det luktar nåt konstigt här"


"Här är det nog matte!"


"Bäst jag kollar runt lite..."


"Där är en fågel matte!!"


"Ouuups, här låg det nåt..!"


"Duktiga jag...som fattade noll...med min klöv"








Nu tackar vi för oss. Kram!

Söndag

En dag som runnit förbi utan några större happenings...
Tog en långprommis med 3xZ imorse. Nu på kvällen bjöd mamma & pappa på mat ute på restaurant. Vansinnigt gott det jag åt. Oxfilé-pasta....rejäl portion oxå.

Tusen tack för maten!!!

Till dig anonyma som igår berömde mina bilder och kommenterade min "galenskap" i att ta bilder kl. 5 på morgonen vill jag säga...Tack för att du tyckte bilderna var fina!! Och jag jobbar som sagt med djur som ska mjölkas den tiden på morgonen, skulle aldrig orka upp enbart för att fota den tiden..haha...det om nåt vore galet!! =) Passar på att fota då jag åker till lagårn'..=)

Tack för idag. Sköt om dig!!

Frost

Fredag till Lördag har vi varit i jaktkojan och fixat det sista innan jakten. Jag har storstädat där. Insåg att en skur-mopp eller vad dom nu heter måste införskaffas...låg på knä och handskurade golvet..hmmm...kändes inte som jag direkt. =( Men nu är kojan tip-top och rensad på skräp som man samlar på sig. Har även prövat fälla ner bordet och ligga på. Ja matbordet funkar som det gör i en husvagn, man fäller ner och bäddar....så här:

Före


Efter


Blev värsta sängen!! =)

Satt Lördag morgon ute och kokade kaffe, inget går upp emot det. Tyst och skönt.


Senare packade vi in oss i King Caben för att åka en sväng och se om det fanns några älgar i farten. Blir trångt med 3 hundar bak...så här ser det ut då The Muppet Show åker bil..=)


Zeke ihopklämd mellan Zacke & Zmilla


Stackars liten...hahaa...men han växer och ser fin ut.


...och så har jag ju fått sin första älg!!! En älg-kudde. =)


Tidigare i veckan hade vi första frost-natten. Är inte det tidigt??? Nåja, kallt var det, men vansinnigt vackert. 
Fotade kl.5 på morgonen.




Nu återstår bara att säga Tack & Hej. Må gott och sköt om dig. Kram!

Tisdag

Oj...Hej...det var ett tag sedan...f'låt, men det är så mycket här hela tiden med jobb och hundar, känns som att det bara rullar på. Men det är skoj. =)

Lördag var vi till jaktkojan med det nya dasset. Det blev jättefint!! Robban har gjort ett bra jobb. Thanx darling, nu slipper jag bajja utan tak över hövvet..hehe.
Lite trixigt att få det på plats med en backe som bara består av sten, men det gick bra. En häck med ved fick vi oxå dit till kojan. Bra att ha framöver....tycker redan att det är kallt på mornarna. =(

Zacke var iväg en sväng på egen hand medan vi höll på med dasset. Skadat trampdynorna lite så idag har jag inhandlat hundsockar. Han brukar ju nöta lite på baktassarna så det är ju bra att ha sockarna med sig. =)

Annars är allt lugnt med oss alla. Zeke är busig och go...

Dass & ved-häck


Backas på plats


Tadaaa!!!


Man kan hålla utkik innifrån kojan vem som besöker det...*S*


Zeke & Zmilla


Jag & Zmilla vilar


Så här vackert kan det vara...


Zeke inspekterar Zackes nya sockar


Kollar noggrannt


Lite konstigt tyckte Zacke, men viking som han är så gillade han läget rätt snabbt..=)





Lördag

Idag åker vi alla till jaktkojan för att ställa upp det nya dasset!! Det blir skönt att få en toa med tak, vilket inte finns där nu. =) Alla hundar ska med och det blir kul.
Kameran ska förståss oxå med. =)

Igår var jag så jä'la trött att så trött har jag aldrig varit. Tung i skallen och lite gungig...på kvällen fick jag ont i halsen, täpp i näsan & bakom ögonen kändes det som...Shit, vill inte bli sjuk nu!!! Men idag känns det lite bättre ändå.

Ha det bra och sköt om er!!

Fil-valp

Gårdagens surströmming var kanongod!! Precis så ska en sur firre smaka...=)
Lite höst känns det ute idag...blåser, lite regn och mörkt var det i lagårn imorse på grund av det mulna vädret. Ju mer jag tänker på det, desto mer undrar jag vart sommaren tog vägen? Får lite trista känslor inför hösten & mörkret trots allt, vill ju ha sommar ett tag till. =/

Nu kallar Zeke & gänget på mig. Och om ni aldrig sett en valp som ätit fil så ser den ut så här:


Hundgårdsträning

Finns inte mycket att säga om dagen så här långt...klockan är 13.37 och jag har jobbat, vilat, varit ute på promenad med Z-gänget och tränat Zeke en pytte-stund i hundgården.
Snart jobb och sen surstömming hos mamma & pappa. Gott! =)

Lyckades fånga Z-klanen på bild!!


Träning i hundgården


Zmilla spanar, grabbarna tar sig en drink..


Letar godis..


Zacke, Zmilla & Zeke


Och jaaa...valpöron växer i regel snabbare än övriga kroppen...*S*
Sköt om er!

Kvällspromenad

Tog en promenad med killarna igår kväll. Hetaste dagen hittills med +33 grader och ingen luft att andas kändes det som. Promenaden gick vi kring 21 och då var det fortfarande varmt. Senare då vi just kommit hem drog världens åsk-oväder förbi....värsta jag varit med om så länge vi bott här!! Jäklar vad det small och blixtrade.
Zmilla som är livrädd fick faktiskt komma upp i soffan med mig, dom får annars inte vara i soffan...men jag ville inte att valpen skulle se hennes beteende.
Tack gode Gud för Zacke....han suckade åt uppståndelsen och la sig på sidan och somnade. Zeke tog efter honom och somnade på hans rumpa, sen var Zekes första åsk-oväder avklarat, han skulle inte ha brytt sig för fem öre. =)

Bilder från prommisen med killarna...

Zacke & Zeke


Här kommer vi...


Zacke kollar läget...Zeke hänger inte riktigt med. =)


Inkallningen funkar på bägge två, fast den ena är förståss snabbare..=)




Zacke & Zeke


Smygande valp


Zöt


Zeke


Här kommer det första molnet på över en veckas hetta. Skymningen kommer...


Zacke Tackar för sig och drar sig tillbaka mot bilen.

Vatten

Livet med valp går fint...men tänk att man lyckas förtränga allt jobbigt för varje hund man skaffar..haha...Pinknödigare valp har väl aldrig funnits än denna!!! Fast det är ju varmt & han dricker mkt, men ändå!

Igår var det nya saker i lillens liv. På förmiddagen fick han sin första "älg-kontakt"...lät seriöst va? Snälla Kicki kom förbi med 2 klövar som ska läggas spår med & den ena fick Zeke kolla på. Tror nog den var liten intressant ändå. =)
Fast värst av allt...har jag inte berättat åt någon ännu...i söndags gjorde jag älgskav av älgstek. Bjöd Zeke på en liten bit av steken...total-vägrade att äta den, tog en ostkrok istället!!!!!!!!! Va?? *S* Behöver jag vara orolig eller..hahaa!!

Sen på eftermiddagen tog jag Zeke själv och åkte till skogs. Där blev det både skogs-vane-träning & titta på en sjö för första gången i sitt liv. Allt gick fint, fast att gå i skogen är inte alltid det lättaste om man har korta ben, tur att det fanns en skogsväg oxå. =)

Kossorna mår fint. 2 nya kalvar har det kommit, söta!!
Hoppas du får en fin dag.

Zeke somnat på altanen


Bus med stora Zacke






Zacke ger upp, blottar buken och spelar död...busiga valpar tar knäcken
på vilken tuffing som helst!!


Toarullar är kul leksaker


Söt


Somnade i min hand...tröttis.


"Undra om man vågar ut på bryggan?"


"Aootch..en stolpe tog tag i min nos!!"


"Jag vågade!!"








Skogen var rolig att springa i..






Flyger vidare mot nya äventyr...


Duktig kille

Dagarna bara försvinner iväg då man har häcken full....av valp!! =)
Allt går bra med Zeke. Två saker hatar han mest i världen och det är buren inne och bilen. Har därför tränat mycket att åka bil, så nu funkar det hyffsat, han gnäller en stund och somnar sedan vid Zacke. Zacke är ju en klippa, han är så trygg. =) Inne går det oxå bra, har knappt fått torka nåt kiss alls och inte en enda nr2-hög. Dutti kille!!
Zmilla är måttigt road av den lille...men bara att strunta i det och låta henne gilla läget...
Tyvärr vågar jag inte lägga in nya bilder i datorn...förrän jag bränt ut alla gamla bilder...och det funkar inte!! Måste hitta nån som vet vad det kan vara för fel. =/

Kossorna mår fint. Ligger ute och solar. =)

Nu ska jag och Zeke gå ut på altanen och sola.



Zeke is here!!

Äntligen är valpen här. Allt går bra med honom. Lite orolig har han varit förståss, men det är ju inte så konstigt. Tack o lov att jag har Zacke...trygg, tålmodig och busig. =)

Annars är det bra med oss alla här....blir nog bil-träning + spaning i skogen ikväll.

Och förståss.....här är bilderna!! Kram!

Zeke


Kollar Jämtarnas soffa....ska ju bli ytterligare en Jämte i soffan..=)






Lördag förmiddag åkte vi upp till jaktkojan för att fixa lite saker som aldrig blivit gjorda. Tröskeln, några lister, andra lister till ryggstöden i soffan...(som gjorde att ryggdynorna föll ner ännu mer än vad dom gjort)...bära fram ved osv.
Självklart var Jämtarna med!!

Smajl-Zacke längst bak, Zmilla i mitten och Zeke på altanen


Zeke fick "mellis" och Zacke kollar att allt äts upp..haha


Zacke & Zeke & kojan


Hej! =)


"Jag kan hoppa höööögt jag..."


Hittat nåt kul...


Fin..


Zeke somnat på golvet och Zacke är missnöjd med dåliga ryggdynor..hihi


Klantiga husse, tycks Zacke tänka. =)


Zacke & Zeke somnade i min koj-säng...


Jag & Zx3


Full fart framåt i livet!!!

RSS 2.0