Fyrhjuling

Ikväll blir det spaning efter djur i skogen från fyrhjulingen....mer än så hade jag inte idag. Hoppas återkomma imorrn med bilder då jag kramar björnen eller ligger i älgens skovelhorn...vi får väl se. *S*

Funderingar

Tänk vad man hinner fundera över många saker då man sitter och klipper gräs.
På saker man kanske inte tänker på annars...allt mellan himmel & jord. =) Tänkte bland annat på en fråga jag fick för drygt ett år sedan, eller kanske är det mer??
En tjej i min ålder, från ett grannland,  som via ett hundforum på nätet ville veta min åsikt om man jämför Jämthund mot Gråhund. Svarade självklart på frågan och nu....efter flera timmar på nätet & telefon....så har jag hittat min "sis"!!!
Tänk så det kan bli...och i September kommer hon hit. Har nog sällan träffat en människa på så sätt som allt klaffat med på det sättet. Samma sjuka humor, samma stil, samma intressen....ja det ska bli sååå kul att träffa min "syster". =) Eller hur sis?

Funderade även på saker man ångrar. Finns inte många saker jag gjort som jag ångrar, däremot saker jag INTE gjort som jag ångrar...fast det kanske är så för alla?? =)

Ännu djupare funderingar är på människor man tyckt om och som försvunnit på ett eller annat sätt. Saknar så många...Saknar min bästa kompis som dog som 10-åring. Han och jag skulle gifta oss...=)...om han fått leva hade det säkert blivit så. Vi var så nära. Har tänkt på honom varje dag i alla år, kan aldrig få det att försvinna!
Många små bitar från mitt hjärta har försvunnit under åren med folk & djur som lämnat mig.
Men mitt i allt så dyker det upp nya personligheter att ta till sitt hjärta...=)

Ta hand om dig och glöm inte att säga till någon du tycker om, att du verkligen gör det. En dag kan det vara för sent.

Några "tycker-om-dig" bilder bjuder jag på!


















Bästa frågan hittills!!!!

Vardagen är i full gång efter en långhelg för min del. Känns skönt att få jobba och rensa skallen lite på tankar och funderingar...

Annars är livet lugnt. Borde börja med gräset ikväll, men orkar inte. Tar det imorgon istället. =)

Kvällens i särklass bästa fråga kom ifrån en av målar-gubbarna som målar om den gamla lagår'n, han kom in i nya lagår'n nu ikväll då vi mjölkade och frågade mig:
"Tänkte höra om ni har nåt ko-ben jag får låna?"

Knäpptyst blev jag....dum-glodde på gubben som frågat....."Tjaaaa, hur många vill du ha??"

****************************************ASG********************************************

Både jag och S skrattade brallorna av oss då gubben gått....Vilken ko-misk fråga!!!! *S*
Tror allvarligt inte att gubben fattade hur dumt det lät....=)

Solen har kikat fram mycket idag, såg att hela veckan skulle bli hyffsad. Längtar efter soliga dagar nu...sommaren är snart borta och hösten här. Vi behöver all sol och värme vi kan få...

Bara att välja sig ett ko-ben....hahaa!!!


Jag & ko-kompis säger Gonatt och Kram!

Fest-Fredag

Fredag var jag ledig från kossorna och då blev det fest här hos oss....inte för att jag var ledig, men för att det var PDOL på gång. Hade bjudit hit lite grannar, de flesta kom. Mat och dryck och enbart glada miner. Kan det bli bättre?? =)
Åkte till stan och festivalen på kvällen. Märkligt nog träffade jag ingen jag kände...jo en. Kanske man är för gammal?? hehe...Nåja, kul hade vi nog allihopa, eller vad säger du Kicki??? Vet ju att du kikar in här ibland..*fniss*

Lördag...mådde som man förtjänade, men inte värre än att vi drog iväg till jaktkojan på eftermiddagen. Vädret var: Regn! Gjorde middag där och bara tog det luuuugnt. =) Körde lite på kvällen, men såg inga djur. Trist, tyckte Zacke.

Söndag...sov ut på morgonen. Kollade runt i kojan vad som behövs göras innan jakten. Behövdes lite hyllor, fixa så man kan sänka ner bordet och göra till en säng...ja som man gör i husvagnar...+ lite annat smått o gott.

Här hemma var allt lugnt när vi kom hem, har plockat lite och diskat lite. Nu blir det dusch och sen till svärmor och sen ner till stan. Hoppas du har det bra!!!!!!!!






Besök

Jobb-Söndag idag. Passade på att njuta av solen på altanen mellan arbetspassen. Riktig sommarhetta var det. =)
Fick en lustig känsla av något där jag låg och blundade, tänkte inte mer på det. Efter ett tag gick jag in för att dricka och där mitt i köket står en hund!!!!!!!!! En Border Terrier-dam. Hahaaa....Hjälp, vart kommer du ifrån? tänkte jag.
Är ju mycket sommar-folk i byn, folk som kommer och far. Hur hittar man ägaren??
Tog upp den lilla och gick ut i garaget och frågade Robban om han visste någon som hade en sådan hund, men han hade inte en aning. Gick över till nya grannarna för att fråga, dom har haft mycket folk som hjälper dom i helgen. Hann inte ens fråga förrän jag stöter på andra grannar. "Men där är du ju Filippa!!" säger hon. Och så var det med den saken. Filippa tillhörde grannfruns dotter och var utlånad hit över helgen. Hon hade legat i skuggan och sovit medans dom målade, sen var hon borta...i mitt kök då! *S*
Slutet gott, allting gott.


Kollar Jämtarnas soffa...


Hittade ingenting..


Går vidare och kollar köket...


Hittar kanske nån smula...


Filippa


Nu har jag hälsat på klart. Nu vill jag hem, säger Filippa...

Jobb-helg

Jobbar i helgen. Inget jag gör i vanliga fall, men denna helg lovade jag att jobba redan i vintras. Bröllops-helg för vissa är det frågan om...dock inte för oss! =)

Annars finns inte så många funderingar i hövvet för tillfället. Funderar lite kring valpen förståss, kring livet i övrigt...
Måndag blir det skjutbanan för min del.

Hoppas du har det bra. Kram!



Valp

Idag åkte vi iväg för att titta på valpkullen jag ska ta en valp från. Riktigt söta och goa förståss. Fastnade för två, så någon av dom 2 killarna blir det. Beror på personen före mig som ska välja.
Handlat på IKEA oxå...smått & gott.

Valpbilder...





















Båtdag

Idag tog vi båten och var ute hela dagen. Första dagen på min semestervecka som det faxis är sol!!! Körde hemifrån och ner till stan och genom den vackra kanalen....såg mycket fina båtar och folk som tog tillfälle att vara ute i solen.
Körde hem igen och grillade på altanen. Sen ner i båten och älven för lite fiske. Stannade och drack kaffe på Stryckan med en bekant. Ingen fisk fick vi...eller joo, jag krokade en fet abborre på ryggen...*duttiga-jag*...Så det var den dagen. En härlig dag i båt och sol. Här bilder...

Älven


Mini-ö i älven


Första bron att köra under, Bölebron


Snart ute på större vatten


Vallsberget syns...slalombacke


Nästa broar...i förgrunden Bergsviksbron och i bakgrunden den vackra Öholmabron med vajrar


Öholmabron


Här har pappersbruket släppt ut nåt...


Piteå


Kanot kan man oxå ta sig fram med..


Nu åker vi in i kanalen med alla dess broar










Här körs både vattenskoter & vattenskidor


På väg från stan stannade vi och fikade på en liten udde




Hejdå fikaställe, nu lämnar vi stället


Hemma igen vid Stryckan


Vackra forsen...ser ni nåt som står i sanden??


Kunde inte låta bli...


Fiske in på kvällen blev det ju sen...


Och älven som vackrast i solnedgång...Tack för idag och gonatt!!





Hej alla!!

Semesterdagarna rullar på, liksom livet. Inget särskilt händer, men ändå händer saker....märkligt.
Saknar kossorna och funderar vad dom gör...=) Tänk att man kan sakna en ko..haha...eller nästan 200 kossor.

Hundmagar ur funktion!!!
Zacke har varit dålig i några dagar men blir bättre. Imorse var det Zmillas tur att vara dålig. Jobbigt för dom.
Zackes min var obetalbar en kväll då han bara fick ris-avkok & Zmilla fick vanlig mat...då sätter han sig med ryggen mot sin skål och bara dum-stirrar på mig!!!!!!! Haha...vilken smart kille han är. Droppade i lite mjölk i hans ris...då gick det bättre, så han kanske inte var smartare än sin matte ialla fall. =)

Bilder från Tjärdalen är på gång...men idag får du nöja dig med bilder på mig och mupp-hundarna. Kram & Hej!

Zacke äääälskar att få öronen kliade...


Vi 3


Bästa vänner


Zacke får sig en puss


Zmilla får oxå puss...


"Vill du inte pussa matte mer??"...


Prommis


Jägarna på spaning...


Jag och bästaste, finaste Zacke.


*********************************************************************************************


Semestervecka

Måndag och första dagen på min semestervecka. Känns underligt att vara ledig...
Helgens bravader gick i tjärans tecken. Var med och iordningställde och brände en tjärdal. Hela byn var engagerad i arrangemanget, men det var jag + 4 gubbar som la dalen.
Väldigt intressant och roligt. Hur ofta får man vara med om sånt???
Jobbade från 10 till 19 ungefär....då den tändes och brann. Tjäran började komma efter ca. 3 timmar. Sen skulle tjärdalen passas hela natten och dagen efter. Jag gick hem vid 00.30 till hundarna...Hela jag luktade tjära och rök...kläder, kameran, skorna...ja in på bara skinnet luktade det tjära...hahaa!!! Men trevligt var det.
Bilder kommer vid senare tillfälle på hur det gick till, så håll utkik!

Dagen har gått i shoppingens tecken...otroligt för att vara jag!! Men jag hittade två överdelar jag gillade. =)
Fikade med mamma på stan...Tack för fikat!!!
Tänk vad en liten småstad kan livas upp på sommaren...bara kryllar av folk och överallt är det liv och rörelse. Blir iof as-förbannad i trafiken...menmen...=))

Nu på kvällen: Promenad med Jämtarna & spaning i skogen. Promenaden gick bra, spaningen mindre bra. Såg inte ens en fågel...fan, jag som ville se björnen!!! Ska åka ut ännu senare nån kväll istället.

Tack & kram!

Torsdag

Veckorna går fort.
En vecka (drygt) med +30 grader, idag är det svalare luft och ganska mulet. Skönt att få andas lite, där ett tag fanns knappt luft att andas då det var så varmt.
Jobbar imorgon Fredag, sen är jag ledig en HEL vecka, det är minsann lyx på hög nivå då man jobbar i Bregott-fabriken som aldrig står stilla. Ska faxis bli skönt att vara ledig. Är ju ledig senare i höst under jakten oxå, då kommer ju Finska sis och hälsar på oxå...Tack sis för roligt telefonerande igår. =)
Märker lite på Jämtarna nu att det börjar krypa i kroppen på dom att göra nåt...har ju inte funkat i hettan att motionera dom, ingen av dom badar heller. Men nu ser man att det börjar vara dax för något. Fast ändå..dom är så snälla & fina i hundgården, dom bara är...


Börjar krypa i kroppen efter detta oxå....*pekar-neråt*






Ett tag kvar tills dess....

Ta hand om dig. Kram!

RSS 2.0