Zeke hemma igen

Så var lillen hemma igen, fast i en annan form.
Vissa tycker det är vedervärdigt att hunden i en urna hemma, men jag tycker det är lika vedervärdigt att göra på något annat sätt. Mina hundar ska vara hos mig.



Zeke i gott sällskap med Lord, Ztälla, Täx, Fakir, Hera & Dixie
Saknar er hela högen!!! R.I.P...

Jakthelg

Svårast i världen är att komma på rubriker till varje nytt inlägg...haha...nåja..

Zacke har verkligen kommit igång att skälla älg igen efter hela förra hösten i tystnad. Det var första jaktdagen ifjol som husse sköt en 12-taggare för Zacke och efter det har han varit helt tyst, men nu jäklar är han på G igen. Snacka om ljuv musik då han drar igång sitt skall!!! Hörbarheten på den hunden är flera flera kilometer i rätt vind...duktiga killen. Tyvärr gick vi så nära gränsen både igår och idag att det drog iväg på fel mark. Men just nu känns det som bagateller...huvudsaken är att han skäller. =) Annars har det varit en lugn och stilla helg. Blåsigt idag...

Har klippt gräset, förhoppningsvis sista gången för i år. Ska köra tvättmaskinen och plocka lite här hemma så jag slipper det imorgon då jag jobbar.

Gubbarna är ute och byter nåt i traktorn, minns inte vad det var för nåt...=/ Då det är klart hoppas jag på en pizza eller nåt. Blev sååå sugen. *ärlig* =))

Hoppas alla har det bra. Lite bilder på skall-kungen kommer förstås.

Zacke







Onsdag

Folk är det roligaste som finns att sitta och titta på. Tänk att det finns lika många människoöden som det finns människor. Alla har sin egen berättelse..
Att sitta på ett fik och bara titta eller då man kör bil och möter andra i sina bilar...Vart är dom på väg? Vart har dom varit? Alla är vi på väg någonstans..

Kossorna har nu fina klövar hela högen efter 2 dagars verkning. Vissa blev nöjd, andra inte alls...


Höstigt väder är det utanför. Härligt tycker jag! Såg att vädret skulle vara si så där fram till Lördag då vi jagar...då skule det bli kalasfint & varmt..*grrrr*...Typiskt! Det blir för varmt för hundarna att jaga då...men härligt för dom som sitter på pass. Aldrig kan det vara bra för alla. =)

Zacke & Zmilla mår fint. Sussar här bredvid. Dom har inte brytt sig så mycket om att lillen försvunnit. Det var bara Zacke som hittade en leksak som Zeke haft, den luktade han på, sen tittade han på mig och puttade lite i leksaken...Man vet ju inte hur dom tänker.
Saknar lillen....



Nu ska jag gå och ta hand om filurerna på golvet..=)...kloklippning skulle inte skada..och lite mys förståss. Hoppas du har det bra!



Tack!

Tack snälla ni för all omtanke!!

Livet utan valp går trots allt vidare fastän man tänker på honom ofta...Kvar finns ju Zacke & Zmilla. Zacke är en ruskigt slug filur som kommer och tröstar INNAN man blivit ledsen. Zmilla är på topp-humör, gör alla möjliga konster för att få en att skratta. =)

Idag började vardagen igen med jobb. Kändes att man varit borta 2 veckor från kossorna, mycket hinner hända i en lagård. Många försvinner och många nya små har kommit till världen.
Min gamla favvo-kossa avlivades samtidigt som Zeke...

Inget mer att skriva om nu. Kram på er!!


Zeke död

Det har varit en väldigt rolig och tråkig vecka. Det roliga var att Tina från Finland kom på besök, ett besök vi planerat sen i vintras. Vi har haft väldigt roligt, gjort en massa saker, skrattat och gråtit.
Tiden gick för fort för att hinna göra allt vi ville, men vi tar det nästa gång. =)
Tack snälla sis för alla saker du hade med dig!!! Och tack för att du finns...

Jättefint armband fick jag av Tina...till och med ett Z fanns med. TACK!!


Det tråkiga med veckan är att lille Zeke inte längre finns med oss. Var hos veterinären eftersom han var halt. Fick veta att knäskålarna var så dåliga att det inte gick att fixa. Vetten som avlivade honom i Fredags undersökte noggrannare och konstaterade att höfterna var åt helvete...Vad säger man?? Min andra valp inom loppet av 2 år som jag avlivar....Känner bara att jag vill skita i allt med jakt och hundar, samtidigt som det är det bästa som finns. Vet varken ut eller in, vet bara att det gör så ont att det känns som att hjärtat ska slitas ur kroppen!!!
Zeke blev 3.5 månad...Jag saknar dig!!


Zeke hade en speciell plats i jaktkojan....vid stenen där han alltid satt och kikade över myren
och saltstenen. Nu är platsen tom...bara jag som sitter där och funderar och fäller en tår.






Men jag hör honom nästan viska:

"Var inte rädd...jag finns här för alltid. Jag finns tätt i dina fotsteg...jag finns för alltid i vinden över myren..."

Sov gott lilla vän.




Bilder från jaktkojan

Ska alldeles strax dra iväg till kojan för att jaga hela helgen. I väntan på Robban som fiskar så kastar jag ut ett stort gäng bilder. Kram och ha en trevlig helg!!!


Den här fina älgen kom grannen Anders förbi med, han har gjort den själv och vi gillade den!!


Tyvärr hade jag fel kamera...men älgen har lysande ögon och horn


Zeke i kojan


Zacke sover






Hela Z-gänget vilar




Kokas vatten för att duscha


Lite höst börjar det bli runt kojan


Zacke redo för släpp




Finns det nån älg??


Promenad upp mot högsta berget som syns i bakgrunden


Zeke & Zacke


Skönheten & Odjuret...hehe..






Zeke


Zeke ser nästan "vuxen" ut..


Zacke-gubben drömmer sig bort...

Hemma över dagen

Idag Onsdag är vi hemma en snabbvisit för att fylla på mat åt oss och hundar, plocka ner lite rena kläder osv.
Jakten går bra. En 9-taggare + lite observationer. Ingen av oss fick skjuta och det var ingen hund som var bakom älgen.
Det funkar bra att vara i kojan...allt rullar på. Zeke blir lite rastlös emellanåt, men det får man bli då man är bäbis. =)

Nu blir det: Dusch, handla, packa och sen iväg igen. Kommer hem igen på Fredag då Robban ska ta stygnen i skallen. Det ser fint ut där.
Har tagit kort med kameran är kvar där uppe...visar bilder sen. Kramkram och sköt om dig!

Älgjakt

Nu är det snart dax för jakten att dra igång. På Måndag börjar vi i det ena jaktlaget och till helgen i det andra. Känns spännande..=) Alla säger att dom hoppas jag ska få skjuta en älg, men jag är nog mest intresserad av hundarbetet i skogen och att Zacke ska komma igång igen efter förra höstens tystnad...fast jag är ju glad och nöjd att få skjuta om jag får chansen förståss.

Lugnt hos oss annars. Hoppas du har det bra...Kram & ta hand om dig!

Onsdag

Dagar & veckor går fort. Börjar märkas att det blir mer och mer höst nu. Träden blir allt gulare och löven faller. Fast värmen är kvar. +16 inatt då jag rastade Zeke...=S Blir jobbigt att jaga för hundarna om det ska vara så varmt.

Kossor dör och kossor föds....Idag föddes en äkta SLB av en äkta SRB!!! Typ samma som att en ljus människa skulle föda en mörkhyad...Mysko! Men ibland kommer dålig avel igenom från flera led tillbaka tydligen. Alltså en brun kossa fick en svartvit. Men kalven var lika pigg för det, brydde sig inte om nån färg..*S*

Var  på långprommis idag med alla Z. Lillen hittade en rastplats lämnad av bärplockare eller nån annan obrydd och hann sätta i sig massa kycklingben...inte bra, men det gick nog bra.
Värsta är då man jagar och folk lämnar annat efter sig...och man har en Zacke som älskar att rulla sig i all skit...haha...men det SKITER väl folk i...hehe...

Annars är livet lugnt...stressen börjar lägga sig och det känns bra. Inte bra då man är så stressad att man nästan har tunnelseende och inte kan andas....då mår man inte bra. Men som sagt...lättare nu.

Kameran har haft semester märker jag. Inga nya bilder att visa. Sånt som händer....

Hoppas du har det bra. Kram!

RSS 2.0