Tisdag

Tänk att snart är snön borta och älven öppen igen, det går så fort nu...och det är nu man skulle vilja stanna upp tiden lite. Få ha liiite längre vår och mycket längre sommar. På 4 månader är det höst och jakt...hehe..

Renoveringen fortsätter och nu börjar det falla saker på plats tack o lov för det, nu börjar man känna sig lite less att leva i en kartong och äta vid ett bord i tv-rummet. =) Men som sagt, bit för bit faller på plats och vore det inte för alla leveranstider så vore väl köket klart nu...

Bilder kommer...

Inget mer att säga nu...ska lägga mig i soffan och räta ut benen innan kvällspasset i lagårn..studiebesök idag så det har varit mycke städning och lite extrajobb därtill, känns i axlarna.

He de!

Tisdag

Renoveringen fortsätter och nu börjar det kännas att det händer nåt!! Igår spacklades golvet och idag las mattan in...JÄKLAR vad nöjd jag blev med mitt val av matta!! Sååååååå fint det blev. =D
Underskåparna ska börjas med ikväll och bänkskivan med diskhoar har kommit. Så det rör på sig här hemma.

Ska börja lägga upp lite bilder snart, har som sagt var inte varit så hysteriskt noga med att fota eländet, har varit tillräckligt stressad av annat, men nån bild finns det nog att visa. =)

Alla Z mår fint. Gick en långprommis imorse med alla. Var så skönt ute, solen hade precis gått upp, luften var klar och kall, bara vi och fåglar som kvittrade...avkoppling på högsta nivå.
Måste påbörja lydnadsträning med Zumo oxå....tror han skulle må bra av det...och jag oxå för den delen. Ser ju bara så skönt det är att ha Zacke...=) Znygg-Zacke som inte fick rulla i snödrivorna ifred på promenaden...en viss filur störde hela tiden. =)
Jämför Zumo med den där jäkla fågeln i Kalle Anka på Julafton...överallt hela tiden, här å där, upp å ner, hit å dit...tur att Zumo inte låter som fågeln..hahaha!!


Nu ska jag ta en kaffekopp och vandra omkring på mitt nya golv. Ha det gott. Kram!

Fortfarande Onsdag

Bilder från kvällens långpromenad.

Zumo


Zacke & Zumo


Zacke, Zmilla & Zumo


Sen var det det där med gruppfoto. Inte lätt med en jättelydig linslus (Zacke), en som egentligen inte bryr sig (Zmilla) och en som behöver en jäkla dos med lydnadsträning (Zumo). Därför blev det som det blev...=)

Zmilla och Zacke åt ett håll och Zumo i kameran


Zacke & Zmilla. Zumo var på annat håll..=P


Zacke & Zmilla, Zumo i mitten


Zacke med Zumis under magen och Zmilla


Zumo & Zacke


Zacke & Zumo


Zacke. Zumo ska dricka.


Zacke


Zmilla


Zacke & Zumo har kikat på ett hygge


Zumo med benen fulla av spring


Går tillbaka mot bilen och även Zumo får träna att gå i koppel vilket går riktigt bra.
Tre Z i rad!!

Onsdag

Ledig dag från djuren idag och då passade jag på att kika på tapeter...men shit va svårt det är, finns ju hur mycket som helst att välja bland!! Och då man tycker att: "Japp, det där tar jag...", så tittar man i nästa bok och hittar nåt som var ÄNNU finare!! Ja jag säger då det...
Men målningen är klar i alla fall, så nu flinar jag åt alla penslar å burkar, för nu skiter jag i dom, hejdå...

Annars lungt...inget nytt. Ska på låmgprommis med alla Z ikväll, tar nog kameran med mig om jag orkar. Skulle vilja ha en liiiten kamera som man kan ha med då man är ute så där och går eller jagar...D80:n är jäkligt tung att ha hängandes runt skallen då man går. =/

Nä nu ska jag fortsätta kika på tapeter. Hejhej!

Måndag

Måndag och jobb i lagårn. Kossorna mår fint...skönt att dom gör det.
Mulet väder, en smula sol och fortsatt takdropp...finns mycke kvar att droppa av fortfarande..ojoj...men det går med fart det snön tinar, snart ska den väl vara borta.

Ska måla färdigt ikväll då hundarna är ute, idag på dagen är dom inne med mig och myser.

Tack Nils för att du så troget kikar in här...gillar dina kommentarer. =) Har Gismo åkt båge ännu?? Hälsa honom och krama om honom.

Nu ska jag ta en power-nap innan kvällspasset i lagårn. Hoppas ni har det fint.

Detta är dagens bilder på Zumo, tagna idag, tro det eller ej. =)







Zacke sover på sitt bord. Zmilla och valpen på taket till ena kojan.


Goaste Zacke

Söndag

En solig, härlig söndag...och jag har stått inne och målat runt dörrar och fönster. Och jag säger då det..Nån målare blir jag aldrig. Blir tokig av sånt där pillrande och duttande!!
Robban drog första varvet och suckade: "Nån målare är man då inte"
"Inte jag heller, jag är DJURSKÖTARE!!!!!!"
Sen förvandlades han till nån Alfons Åberg som bara skulle....Jag ska bara hälsa på...Jag ska bara hämta...Jag ska bara göra...
Jaja, nu har jag målat igenom allt ett varv, förrutom dörrlisterna till hallen, hundarna ska snart passera där. =) Vill inte ha lackerade dogz.
Har säkert missat lite här å där i målningen...men de bjussar jag på...och där jag missat ska det ju hänga gardiner. =P
Får kolla hur det ser ut då det har torkat istället...just nu har jag stängt måleri-botiqen och lever på ångorna.

Annars inget nytt härifrån. Ska ut en prommis senare med hundarna...den ångerfulle sambon skulle visst följa. *målar-ett-stort-lackerat-kors-i-taket*...hahaha!!!!

Hoppas du har det bra. Kramkram från mig!!!



Lördag

Jippi!!! Äntligen är nya datorn igång här. =)
Har dock inte hunnit lägga in så mycke bilder, men det kommer.

Solig och fin eftermiddag blev det idag. Har målat lite och ska måla ikväll runt dörrarna.
Annars finns inte mycke att säga om dagen, den är lugn å fin. =)

Bjuder på en bild som är 2 veckor gammal...från datarummet där Zumo-busen fått tag i min mopp som jag just samlat ihop hundhår, slipdamm och annat kuligt med....det rev han ut över hela golvet. Zumo själv ser inte ett dugg skyldig ut, det gör däremot Zacke...haha...kanske det var han som ivrigt hejjade på Zumo då han körde racer-lopp med moppen?? =) Hejsvejs alla, ha det bra!!

Fredag

En ledig Fredag är ingen dum Fredag alls...*veta*

Tog mamma med mig till Luleå en sväng idag, kikade i lite affärer, handlade mat, hittade födelsedagspresent och tittade då Robban jobbade med höglyftaren. Zumo var ut och kikade han med. =) Kan tyckas en "ingen speciell" dag, men det är skönt att se nåt annat än här hemma ibland.

Vet ju att jag har 3 hjälpare och jag vet vart dom står, vet om det är kvinnor eller män, men ibland känns det som att det är nån annan här oxå...undra vem?? Och rader av en gammal dikt snurrar i skallen...

..."minnet av dig är som torkade blommor, varsamt pressade mellan dammiga luntor"...

Ja ibland fattar man nada...kanske lika bra det, fast saker och ting brukar ju få en klarhet i slutändan.

Gråväder och regn idag...fick en slemmo-hinna på framrutan idag då vi åkte från Luleå...salt förståss från vägen. Men snön smälter ialla fall och det är viktigast just nu! =)

Renoveringen står lite stilla och jag blir stress av det nästan...ska måla lite dörrfoder i helgen och slipa det sista på väggarna. Väntar på att golvmattan ska komma. Helst å rulla ut sig själv på 2 röda..tji-tjing...fäääärdigt!!!! Men det är en sån där kunnig människa som ska lägga in den. 4m bred och 15 meter lång, ingen lek!! Och duttiga jag tog förståss en lyxigare, TJOCKARE modell av matta så dom där måtten blev verkligen ingen lek tyckte den kunniga människan!! Hehe....
Sen ska tapetern upp. Ska kolla lite på dom i helgen...oxå stress...tänk om det bara fanns 1 tapetbok att välja från, så man lixom inte hade nåt val. Eller kanske man skulle slänga upp morgontidningen på väggarna..."Få se nu...vad hände för 3 år sedan?"...."Jamen kolla på väggen vid kylen"
Jobbigt...

Alla Z-mupps mår fint. Zacke har varit bus-farbror idag, Zumo lekledare och Zmilla har mest fått vara ifred...halleluja för det!
Jaa..det kommer bilder snart. Ska bara koppla i den nya datorn som snart är 2 månader gammal å bara står här. Fy mig!! Men håll ut...=)

Nu blir det lite TV och sedan sängen. Ha det bäst där ute, ta hand om dig. Kram!

Måndag

...och vips så var påsken över....
Helgen har bestått av renoveringen förståss, men även div. middagar och härliga soltimmar på älvkanten i mycket trevligt sällskap! =) Vete katten hur länge till man kan köra skoter på älven? Det tinar rejält då det väl kommer igång och isarna har ju varit dåliga hela vintern...

Idag har jag slipat väggarna från överflödigt spackel, fast eftersom det var spacklat av ett proffs (inte jag alltså..hehe) så var det banne mig inte mycket att slipa alls, tack o lov. Så nu är det klart och murstocken är färdigmålad och fin. Går lixom framåt lite i taget här hemma...liiiite less börjar man vara ändå på att det är dammigt och skitigt och att skafferi-grejerna står i garaget...hahaa...men det är ju övergående. Som vi sa: Om ett halvår så skrattar vi åt skiten!
Bråkat har vi inte gjort en enda gång under denna renovering...hehe...brukar vara så..men då har vi ju tapetseringen kvar oxå. *S*
Bästa arbetspartnern jag har är pappa!!! Vi kan jobba med vad som helst, hur bra som helst...tapeter, altaner, utedass...Puss pappa!

Ska lämna hemmet ett tag för en Jämthundspromenad i skogen, måste få andas luft istället för damm!! =)

Inget mer att säga nu...Ta hand om dig. Kram!

Långfredag

Jippiieyy vilket fantastiskt väder det varit idag. Strålande sol och varmt, +10 har det varit. Snön bara smälter i rasande fart, men det finns ju gott om snö att ta av...

Idag tar vi en ledig dag från renoveringen...tyckte vi behövde det...Nu är väggarna spacklade och innertaket målat..och då tycker jag det känns rätt så lugnt faxis...=) Det är dom momenten jag tycker är värst, nu är det lixom bara det kuliga kvar!! Joo..till å me slipningen av spackel-väggar är roligare än att spackla.

Haft främmande idag och nyss ätit kebabkött + strips. Var typ 100 år sen vi åt det sist...ibland glömmer man bort maträtter som man ätit förr...konstigt.

Dogsen har varit ute i solen mest hela dagen och sovit, skönt för dom. Zackes päls börjar säga att "nu är det vår för nu lossnar jag och skiter i att du får städa"...typ...

Nu ska vi iväg och kika till en kossa i lagårn som har ont...hoppas hon mår bättre.

Påsk-kram på er!!

RSS 2.0