Tisdag

Idag säger jag Grattis älskade Zacke på din 6-års dag!!
Tänk att det är du som lärt mig det jag kan...det är du som läser mina tankar...det är du som vet innan någon annan vet...det är du som kan det ingen trodde en jakthund skulle kunna.
Du är mattes hjärta.

Tack Håkan för denna hund och tack för att du funnits där genom åren!! =)






























Söndag

Ops..nån vidare flitig bloggerska har jag inte varit senaste tiden!!! Men här hemma är det så mycket att göra nu då vi renoverar hela köket. Det är mycket att göra och mycket att tänka på...däremellan ska man jobba och ta hand om hundar.

Renoveringen går framåt och för en gångs skull så känner jag ingen riktig panik att det ska vara klart fortfortfort, det får knalla på i den takt man hinner och orkar. (Man håller nog bäst sams så oxå..=P )
Väggarna är rena från tapeter och ska snart spacklas. Taket ska målas i samma veva. Några köksskåp är borta + skafferiet, fläktkåpan likaså. Det är sig inte likt här hemma kan man säga, men det blir nog fint då det är klart.

Snön den bara vräker ner och den lilla vår-känsla man hade sjönk snabbare än en sten till bottnaste botten...typ.
Vet inte hur mycket det kommit idag och igår...2-3dm gissar jag på. Usch va less man blir.

Zumo växer och mår fint. Riktigt mörk och blank i pälsen...kommer nog att bli välpälsad och inte korthårig som Zacke är. Känns bra att han blir fin...=)
Zumo hjälper till att städa golvet från diverse saker, så man får vara på sin vakt. =)
Bilder kommer på honom jag lovar!!!!!!!!!!!! Håll ut bara...haha....bara jag som har massa annat att tänka på och annat att göra för tillfället.

Hoppas alla har det bra. Hej!

Söndag

Strålande vackert väder...kanske drar vi en sväng med skoter idag. Annars är renoveringen av kök igång, ja det blir ju i princip hela huset då...blir kul. Tyvärr orkar jag inte ta några före/efter bilder...är tillräckligt stressad som det är. =) Men nån bild kommer det säkert. Ha det bäst!!

Onsdag

Mamma & pappa...love you!!
Ni är bäst på att hjälpa till och ställa upp. Puss & kram!

Tisdag

Idag har det varit jobb för hela slanten och mycket som blivit gjort oxå. Småkalvarna har fått nytt och rent, kalvar har flyttats, en ko upp till gamla lagårn och en ko ner till nya lagårn, hela nya lagårn spånad och fin...*pust*...man är alltid lika löjligt nöjd då sånt är gjort fastän man vet att det snart ser ut som f*n igen..haha..men det är ju tur att man kan va glad en stund ialla fall. =)

Kallt har det varit oxå..tror inte det varit plusgrader idag, möjligtvis i solen då, men på morgonen var det -22 grader. Man undrar alltid hur all snö ska hinna försvinna. Det mesta brukar väl vara borta till första Maj eller?? Ja här uppe i norr då...=) Det är ju lixom inte så länge kvar dit.

Skickar en tanke och en kram idag till dig som fått ta bort din älskade schäfer. *kram*
Jag och S har haft schäfrar från samma kennel i omgångar kan man väl säga..hihi...fast Hera & Helly var ju helsyskon. Tänk att dom blivit gamla som gatan nästan hela bunten från den kenneln.
Inte snygga - men driftsäkra!! =)

Jaa Nils...eld luktar gott!! Hahaa....=)

Usch va sämst jag är på att lägga in bilder nuförtiden. Skärpning!!! Kameran är i och för sig full med bilder och mer ska tas...ska bara få tummen ur och koppla in den nya datorn. Den står här en meter ifrån mig och är färdigprogramerad och klar...bara jag som är slö...och därför inte vill lägga in några fler bilder i denna gamla dator. Nya datorn pajjar väl på stört av alla bilder den får arbeta med sen..hehe.

Hoppas alla har det bra. Kram till just dig!!!!

Måndag

Ny vecka igen...tiden går. =)
I helgen har det varit lugnt, har varit en sväng med skotern häromkring. Strålande sol var det den dagen, men nån luftvärme var det då inte!
Annars går väl mest tankarna till golv och tapeter. Gu va svårt det är att välja, helst ska ju allt vara enhetligt och fint. =) Men det blir säkert bra ändå tror jag.

Idag har Brandskyddet varit här och stirrat i skorstenen och uppe på kallvindan. Allt var ok och vi kunde elda vidare. Det var ju skönt...=)

Nu ska jag hitta på nåt att göra innan jag blir galen av att bara sitta stilla. Hejhej!!

Fredag

En ledig Fredag idag. Började förmiddagen med att åka till optikern och meddela vilka bågar jag ville ha...blev dom jag trodde fast i en annan färg. Sen var vi runt på lite andra affärer och sist av allt handlade vi. Hos optikern fick jag ett sms och en fråga om jag ville hålla en kompis sällskap, hon satt med en tik som skulle valpa. Självklart ville jag det, så jag åkte hem med matkassarna och åkte dit. Men hur än mycke vi väntade och väntade så kom inga valpar, tiken blev snarare lugnare ju längre tiden gick. Det var ju lite synd, men vi hade trevligt surr vi som var där...och bäbisarna kommer nog inatt. Hoppas att allt går bra med dom!! =)

Zumo luktar olja & garage!!! Robban & Matte hade honom i garaget där han lekte med saker och låg på en jacka...tills han kom på att gå under svarven!!! Örat & ryggen är insmetad i olja...grrr...Hehee...nåja, på nåt tag så kommer han att vara insmetad i mindre roliga saker (om han blir som Zacke) så olja luktar ljuvligt om man jämför!!!

Nu ska jag ta tag i lite disk och koka mig en panna kaffe. Gubbarna drog på lastbilsvisning ikväll.
Hejhej!!

Torsdag

Näee...det snöar!!! Blä va trist, trodde vi hade fått tillräckligt av den varan nu. =(
Jobbar idag och det är lite si och så i lagårn med vissa. En förstakalvare som blev väldigt tagen av sin förlossning och bara ligger och stirrar i tomma intet och en gamling som vi satt igång förlossningen på eftersom hon har ett framfall som spökar...så det är alltid nåt då man jobbar med djur.

Alla Z är ute i hundgården och busar...funkar jättebra och Zumo är lagomt trött till nästa arbetspass då dom ligger i bilen. =)

Lånade hem glasögonbågar igår och shit va svårt det är!!! Dom jag gillade igår gillar jag inte alls idag...men jag får prova vidare och se vilka det blir.

Dagens bondepraktika:

Kall nordlig vind idag tyder på sen vår

Hoppas alla har det bra! Hörs.

Onsdag

Ledig dag idag och nu sitter jag här med massa glasögonbågar att pröva. Hade sönder mina och måste ha nya. Det var ändå på tiden, men svårt att välja. Vet ändå ungefär vilka det blir. =)

Zumo har börjat få vara ute nån stund med dom andra i hundgården och det går bra, samtidigt som jag får lite andrum då jag får vara inne helt själv och pyssla. Haha!!

Finns inte mycket annat att berätta om just nu så detta får räcka.
Tack mamma å pappa för kaffe och fika och smakråd idag. Kram!

Lördag

Idag bestämde vi oss för att åka till vår jaktkoja för att titta till den. Minns inte exakt när vi slutade jaga ifjol och slutade vara där, snön kom ju så tidigt där...men om jag säger att vi inte varit där sen början/mitten på November så är jag nog ganska nära sanningen.
Tog bara lille Zumo med oss eftersom vi inte visste hur det skulle se ut med snö och skoterspår, Zacke och Zmilla stannade hemma. (Vilket nu resulterar i att Zacke inte ens tittar åt mig..sur som en ättika har han varit sen vi kom hem)

Zumos premiär på skoter gick bra, lite obehagligt tyckte han den lät, men då vi väl kom iväg så satt han och sniffade och kikade för fullt.

Då man kommer fram till kojan kommer även lugnet, tystnaden, naturen...finns ingen stress, trafik, el, mobil, tv, dator, vatten...Då man kommer till kojan då bara är man. Man bara är.

Det var faktiskt inte så mycket snö som jag hade trott där, ungefär som här hemma. Och lättskottat, bara grynig lätt snö. Så vi skottade fram bron och eldstaden. Drack kaffe och grillade hamburgare och bara satt och pratade och lyssnade på tystanden. Jag sa till Robban: Inte ens en fågel hörs.
Då tog det 5 minuter så började en fågel sjunga!!! Kanske var det Zeke som meddelade sig att han finns någonstans där ute...=)

Stannade ett tag innan vi åkte hem igen. Zumo var så trött av alla nya intryck att han slocknade det första han gjorde i bilen. Och nu sover han gott på köksgolvet medan Zacke surar ute  i hallen. Nåja, han ger sig säkert snart. Nu blir det bilder från kojan!!

Inte så värst mycke snö här inte..


Vedhäcken har fått ett roligt tak


Dasset står kvar


Här är eldstaden..haha...under snön.


Jag får hjälp av lillen att börja skotta fram den


Kommer fram mer och mer av eldstaden


Vi tog en vilopaus


Och en stund senare var hela eldstaden framme!








Zumo och kojan


Zöta Zumo




Inne i kojan knastrar kaminen skönt och det blir varmt på ett kick!


Zumo kollar min säng och undrar hur 17 det kan lukta Zacke å Zmilla överallt!!
Hur kan dom ha varit här då han aldrig har varit här???? Haha...


Köket var oxå kvar i kojan


Även Zekes lilla filt som Zumo snabbt gjorde till sin egen. =)


Här är Zeke på samma filt..=)

Zeke är den lilla valp jag fick avliva i höstas endast 3.5 månad gammal.
Höftledsfel & knä-problem. R.I.P lilla vän...

Jag och Zumo på skotern


Så här trött var Zumo då vi åkte hem. Ligger mellan sätena och sussar.


Säkert kommer vi att åka till kojan fler helger. Men man längtar ju mest till hösten och jakten där..roligare finns inte!! =)











Tack för titten!!!

Tisdag

Snöar och stormar vågrätt idag. Bildas stora hårda vallar överallt. Men det stoppar inte en Jämthunds-promenad. Var ut på förmiddan med hela högen och det gick bra. Lillen var trött efteråt...kanske för att han fick anstränga sina hjärnceller i slutet på promenaden och lära sig gå i koppel..hehe. Måste ju träna det oxå...även om det är förbannat smidigt att ha dom lösa.

Imorgon bär det av till kossorna igen efter 5 dagars ledighet, längtar efter dom. Undrar om det kommit många nya kalvar?? Är ju många nya kvigor som ska kalva in...Blir spännande att se. =)

Dagens bondepraktika:

Blidväder i början av månaden betyder kyla och yrväder i slutet på månaden.

Hejdå!

Måndag

Det snöar och snöar och snöar....fast ändå liiiite bättre än att det ska vara -30 grader tycker jag. Nu är det -6.

Ny dator har vi inhandlat, fast den är inte ikopplad ännu, färdigprogramerad är den ioch för sig. Blir så skönt med nytt och fräscht istället för denna som tuggar sig fram geonom livet...*tugg-tugg*
Har inte kvar några bilder i denna, dom har jag bränt ut...så det blir inga bilder här på ett tag. =/

Annars så rullar det på här hemma som vanligt. Alla Z mår bra. Zumo växer förståss och har till och med börjat få igång Zmilla. Och bara det är ju en bedrift!!! Zmilla-gumman som inte vet hur man leker med en leksak, vet inte hur man busar, vet inte hur man säger till...ja herregud! Men hon börjar smälta lite åt gången.

Skickar en tanke till er som måste ta bort er lilla tant-vovve idag...usch att det skulle bli så. Men man får tänka att hon varit pigg i 10 år och haft det bra. Kram till er!

Nu blir det sen lunch och sen ta tag i hemmet. Ledig idag från kossisarna. =) Hej!

RSS 2.0