Måndag och snö!!

Så äntligen kom snön!! Har snöat hela dagen och jag känner mig lugn med det. Ljusare och finare ute. Kan förbereda spark & Jämtar på nya drag-äventyr, känns Juligare och mysigare.

Idag har jag bakat hela förmiddagen. Vanliga bullar och vanliga bullar med lusse-smak. Blev bra bägge varianterna. Gillar inte att baka alls, men ibland får man sånna där små ryck och gör det ialla fall.

Suddig bull-bild


Och suddig bild på min nya lykta


Och suddigt värre...en Zacke som skakar snön av kroppen. Jo'rå, det är han...


Lugn helg och en lugn pågående vecka...sen blir det äta för hela slanten nästa helg då vi har ett Julbord både Lördag & Söndag. *urk*
Tacksam är jag förståss över inbjudningarna, men det känns lite mycket. Får väl äta lite bara...så man fortfarande är sugen på Julafton. =)

Hej % kram på dig!

Söndag

En Söndag i kylans och lugnets tecken kan man säga.
Solen har tittat fram hela dagen och tempen legat runt -10 -12 grader. Luften blir så härlig, hög & klar.
Kikade på längdskidor på förmiddan med si så där Svenska prestationer. Fast ärligt talat så är ju alla bra...om man skulle jämföra med mig!!! =)

Kl. 17 var vi bjudna till grannar på glögg och en himla massa gott. Allt från smörgåstårta till gott fika. Väldigt trevligt hade vi där.

Nu TV.

Lördag

Idag tittar äntligen solen fram efter veckor av gråväder och dimma. -1 grad visar termometern.
Pysslar på lite här hemma idag med ljusstakar och sånt. Tar bara fram i fönsterna allt annat får vara för min del.
Husse är i garaget och hjälper en granne med dennes traktor och hundarna myser ute i kojan. Ganska skönt att bara vara själv inne och göra i sin egen takt. Nu är det bara golven kvar att ta. =)

Gårdagen tillbringades en del i stan. Köpte en liten amaryllis-bukett till på Söndag då vi är bjudna till grannar, tyckte det var lämpligt. Själv köpte jag en fin lykta att ha inne.
Tacos stod på menyn som middag och efter den var vi tvugna att gå en promenad runt byn, så mätta blev vi!! =)

Ha en fin första advent. Kram från oss!

Fredag

Igår kväll var vi på smygpremiär av filmen "Luftslottet som sprängdes" den tredje och sista filmen från böckerna av Stieg Larsson. Han som äger bion berättade att om det varit i Stockholm t.ex. så hade alla besökande visiterats på mikrofoner, bandspelare och dylikt. Det gjorde dom inte här, men kravet var att alla skulle stänga av sina mobiltelefoner....Borde inte det vara krav oavsett det är smygpremiär eller ej? Oerhört störande med mobiler ibland kan jag tycka.
Filmen då??
Ja det var bra, bättre än recentionen jag läste innan vi åkte där dom beskrev hela filmen som en enda lång rättegång, så var det inte!
Lite självklar kan jag tycka, men absolut sevärd.

Sak samma på väderfronten...grått, mulet och trist. Den fjuttiga snö som kom igårmorse är förståss borta. Nåja...

Idag är dagen öppen och oplanerad. Skönt med sånna dagar oxå. Men skulle ha hittat en liten gå-bort-present då vi är bortbjudna på Söndag till grannar på glöggparty. =)

Både Zacke & Zmilla löser hår i massor. Lätt att hålla sig för skratt kan jag säga...=(

Nä nu ska jag ta en kaffetår och sen göra nåt vettigt.
Sköt om dig. Kram!

Tisdag

Om jag vore katt skulle jag vilja vara vår lagårdskatt Leo. =)
Han lever i sitt lagårds-spa hela dagar. En besserwisser ut i klospetsarna som hasar omkring och tror han är nåt.
Är han hungrig skriker han och i mina ögon knäpper nonchalant med tass-fingrarna..*knäpp-knäpp*.."Blir'e nåt käk eller?" Då är man där snabbt som ögat för att få tyst på honom.

Är han smutsig eller vill ha lite love så styker han omkring hos småkvigorna som mer än gärna putsar honom timma efter timma tills han är så polerad att han knappt törs röra sig.

Om han ids...ja då tar han en prommis till skolgården och glor på barnen...ca: 20 meter från lagårn. Där sitter han och funderar på livet...längre ids han inte gå.
Sover gör han ofta och väljer mellan:
Höbalar de lux, halmmys eller fluff-spån.

Nä på Leo går det ingen nöd.

Idag såg jag inte till honom, men jag är säker på att han glodde på mig från nåt hörn. =)

Annars en lugn dag i grått och trist väder.

Mira min vän...tänker på dig och är ledsen jag med. Vad säger man?? Du behöver inte vara stark hela tiden, tillåt dig att bara rasa ihop...först då kan du börja ta dig upp igen. Du vet ju att jag vet hur det känns...Jättekram på dig!!!!


Måndag

Tänkte på en sak idag...
Hur jäkligt det än är, hur less, sur, arg, ledsen man än är....hur svart det än må vara, så finns det 3 saker som ALLTID får mig att dra på smilbanden.

1. Zacke - denna goa kille. Han är så smart att han vet exakt då han ska koppla på charmen för att matte ska bli glad...och han gör det bra. Både med kroppsspråk och med prat.

2. Zmilla - denna goa tjej, som inte är lika intelligent....kopplar på charmen hejvilt. Vart som helst...när som helst. Till och med när hon är sur är hon en "smil-dragare".

3. Tjuren i kvigstallet - denna bästaste, största tjur!! Han är så störtskön att jag ler så fort jag öppnar dörren och ser honom stå där. Men en skalle större än..vet inte vad. En kropp som inte är av denna värld. Och med en favoritsysselsättning som heter: "Kast med blå sopsäck"
Han älskar att leka med säckarna vi tar hö i. Han kastar dom i luften och fångar dom snyggt igen, tuggar lite och begraver dom i maten. "Vart tog säcken vägen?" står han å blänger.
"Här var den!!!!!!" Överlycklig kastar han säcken upp och ner igen...Han är bäst! Kan inte vara sur då man är runt omkring honom..=)

Ok då...hussen i huset är oxå bra på att ta bort dåligt humör. =) Kram husse!!!

Nu fortsätta se TV. Hejhej!

Söndag

I helgen har vi gjort något som det var hundra år sedan vi gjorde sist!
Vi har hyrt film. Och inte bara en utan 3 stycken. =)
Orsaken till detta var inte bara det usla TV-utbudet utan att vi på Torsdag kväll ska gå på smygpremiär av den tredje Stieg Larsson filmen....och jag har varken sett en enda film eller läst någon bok, så det kändes som att det var dax! Hyrde förståss "Män som hatar kvinnor"...
Tyckte den var bra. Önskar att film nr.2 oxå hade funnits men den kommer 2/12 till uthyrning.
Hyrde även "Australia" som var klart sevärd och "Wallander-Läckan"...och den var dålig och as-trist redan från första minut!!!

Som sagt, bio på Torsdag och sen blir det ett besök i kojan Fredag-Lördag nästa vecka. Känns ok. =)

Dena vecka har varit en helt vanlig vecka med jobb och massa extra jobb på jobbet om man säger så. Onda klövar och nån krasslig kalv.

Ikväll bjuder mamma & pappa på middag...då slipper jag fundera på det. =) Tack!!

På tal om mat...förra veckan insåg jag hur underskattad omeletten är. *S*...Enkelt, snabbt och går att variera hur mycket som helst. Zacke diskar gärna tallriken efteråt oxå..=)

Tror både Zacke & Zmilla tycker det är trist nu då snön försvann och vi inte kan köra drag. Promenader är ju inte samma sak. Hoppas snön kommer tillbaka snart!!!

Hoppas du har det bra!!

Måndag och återblick

En ledig dag där egentligen inget särskilt har hänt. Grått och trist regnväder däremot. Därför blir det en återblick i bilder idag...från första hösten i kojan. Kul att minnas tillbaka på hur vi fick allt att funka och hur bra det gick.





Zacke som jagar


Zacke


Zacke


Zacke


Zacke


Zacke


Zmilla var oxå ut nån sväng


Zmilla


Så här fnittrig blir man av att jaga..Zmilla förståss..


Jag och Jämtar


Närmaste byn från högsta berget


Zacke


Zmilla


Ett eftersök som gick bra..Zacke så klart..=)


Allra första snön i kojan


Toppfågel


Jag & kompis..


Husse hjälper hundar med selarna....


...eftersom jag envisas och ska köra drag då det är -17 i kojan..




Ett år i kojan går lika fort som ett perfekt drag...Ha det bra. Kram!


Söndag och varmt!

Ja då var det plusgrader här...hela 4 stycken. Grrr...va trist! Regnade lite lätt imorse men inte nu.

Gårdagens förmiddag var jag och mamma i Luleå och shoppade lite. Bara så där...inte så välplanerat men det var trevligt. Hittade en tidig födelsedagspresent åt Robban, köpte en flytoverall som jag vet han har tittat på. Bra att ha då man fiskar på älven. Tyckte den var skitsnygg & den passade oxå. Frid & fröjd alltså.

God mat bidde det på kvällen med fläskfilégratäng och ris. Liten efterrätt med frukt och grädde. Sen TV. Tänk att ha så många TV-kanaler och inte ett skit finns att se...eller rättare sagt:...en massa skit!! Finns bara en film jag ser flera hundra ggr..Höstlegender.
Orkar banne mig inte se Die Hard & Jönssonligan ens 2 ggr...och det är ju dom som går om och om och om igen...Tänk om det fanns en kanal där man kunde bestämma sina egna filmer??? Höstl...hehe...Nädå...=))

Hade tänkt köra drag idag. *rimmar* Men de flesta vägar jag kollade var upptagna av jägare som stod på pass och då vill man ju inte störa...vet ju hur det känns. Tråkigt, för imorgon kanske det inte går köra i denna värmebölja..haha! Vi får väl se. =)

Mysko att Jämtarna löser hår...nu!! Vet att jag tänkte samma sak ifjol oxå. Tycker dom kan behöva päls inför vintern...tycker kanske inte dom, men dom behöver ju inte dammsuga heller, så vem bryr sig..typ..*S*

Mina tankar & planer runt vår lilla renovering av huset börjar nu ta någorlunda form. Ska byta tapeter och golv. Och till det kommer ju målning av tak, ta bort en garderob och en vägg, lister osv.
Kom överrens idag om att börja med det efter Jul. Hinner fundilera lite mer på det då...=)
Värsta med tapeter & golv är ju att det finns så mkt att välja mellan att man LÄTT får panik INNAN man kommit hem med 23 olika böcker med prover...usch, det är jobbigt. Man ska väl egentligen bara ta det man tycker bäst om, som man ser först...men hur enkelt är det? Det kan ju finnas nåt bättre...=) Kanske borde börja kolla redan nu..så är jag lagomt sönderstressad tills dess vi ska börja..haha!!
Men det känns som ett roligt projekt och behövs verkligen. Tapeter och golv och allt där vi ska göra om är ORIGINAL sedan huset byggdes -86...

Tvättmaskinen går och jag ska dra en sväng med dammsugaren...ingen annan lär ju göra det lixom..*ironisk*...

Hoppas du har det bra!! Hej & Kram!


Torsdag

Veckorna går så sabla fort!!

Tisdag & Onsdag var jobb-dagar. Mycket extrajobb har blivit gjort i lagårn och det är alltid skönt då sånt är gjort. Skickat 5 kossor på slakt, oxå skönt då det är gjort. Vissa tycker det är så hemskt då man skickar dom på slakt...och det kan jag hålla med om, särskilt om det är nån gammal kossa som man fäst sig vid.
Ibland förstår folk inte riktigt att man inte kan se på mitt yrke som en rosa Disney-dröm där alla ska leva lyckligt i alla sina dar. Det handlar om ekonomi. Trist men sant! Har man kossor som inte riktigt mår bra och mjölkar kanske 5-6kg på en dag...ja då har dom gjort sitt,.. då våra kossor ligger på 20-30kg mjölk i snitt. Tyvärr går det inte heller att spara kossor bara för att dom är gulliga och man vill ha kvar dom. That's it!

Idag har jag varit ledig.
Hade tid hos frissan kl. 10. Klippte lite kortare än jag brukar eftersom jag fått en biverkning av P-sprutan...jag tappar håret! Eller så allvarligt är det inte, men det kan bli om jag inte får skiten ur kroppen. Så tänk efter innan du börjar med den...alla kan vi få biverkningar.

Kaffe-paus hos mamma & pappa innan jag åkte hemåt.

Handlade i grannbyn på affär'n...dom gör egen Dubbelmarinerad fläskfilé och den går inte av för hackor. Shit va god den är. Köpte deras egen Potatissallad oxå. Mycket gott!!!

När jag kom hem igen så packade jag in varorna och sen packade jag drag-grejor i bilen och åkte iväg med Jämtarna på en tur. Skönt att komma ut en sväng & tur att jag hade klätt på mig. -9 grader och bara stå still och ta vind..brrrr...men jag frös som tur var inte, jag som brukar frysa direkt.

Nu känns det som att allt är gjort för idag. Eldar så det sprakar gott i pannan och är varmt och skönt. Jämtarna har lagt sig till ro och sover.
Tack för idag. Kram!

Måndag -vansinnigt vackert!

Tänk vad lite snö och sol kan göra.
Förvandla ett helt landskap till ett enda stort lugn...tyst och inlindat lugn. Vaknade till en förunderligt vacker morgon och dagens aktivitet blev förståss drag med hundarna, som igår. =)

Efter dragturen åkte jag och tankade och fick sedan en kaffetår och pratstund hos mamma å pappa.

Mina tankar går till en familj, vars elände aldrig tar slut...

Nu blir det bilder!!

Här en bild från imorse på vår altan


En bit av hundgården


Inhägnaden


Älven har börjat lägga


Dragturen tar oss genom vackert landskap








Stannar en stund för hundfotografering...




...och fortsätter mot bilen medan solen sakta försvinner..






Hejdå & tack för titten!


Söndag och äntligen drag!

Snön ligger kvar och tempen runt nollan.

Igår Lördag bjöd vi ut pappa på mat för att fira Fars dag. Maten var jättegod!! Var fullt med folk så det var lite väntetid innan man fick det man skulle ha, men det var det värt. Jag åt förståss 4 små rätter...yummie!!! De andra verkade nöjda med sin mat oxå och det var ju bra. =)

Idag Söndag var vi väldigt pigga och alerta. Hann göra en massa på förmiddagen.
*Ta in ved
*Strimmla älgstek till kvällens middag
*Bära bort bord
*Diska och ta golven
*Äta frukost
*Ta fram sparken
och så vidare....men viktigast och bäst av allt var nog Årets första Dragtur med Jämtarna!!!
Har längtat efter denna stund i flera veckor nu...=)

Zmilla, som är bäst då det gäller drag, dansade och hoppade av glädje då hon såg dragselen. Hon älskar ju att springa den bruden, så detta var verkligen hennes dag.
Zacke drar gärna, men är lite mer..."Jaha? Och?"...då det gäller. Men han är duktig han med. Stod bara och glodde då dragselen kom fram..*S*

Körde ingen längre sträcka, men så pass att dom fick lite dragträning i kroppen. Zmilla är ju inte så vältränad, vilket Zacke är...så man får tänka sig för och ta det i lagom takt.

En bit av vägen vi körde på först


Zacke undrar om vi inte ska åka snart...


Ett hygge vi passerade..


Paus och Zacke verkar se nåt intressant i skogen...


...Zmilla verkar se samma sak. Kanske en älg???


Kör tillbaka till bilen


Hundgården


Mitt fina pilträd, som nästan är vackrast på vintern då det kommit lite snö..


Rönnen på baksidan av huset är oxå fin


Nu ska jag göra älgmiddag..=) Strimmlat älgkött som sedan ska blandas med pasta, lök och gräddigt god sås.

Hoppas du har en härlig Söndag!!! Kram!

Lördag och snö!

Äntligen kommer det vitt, vitt...och tar bort allt grått. Snön är väldigt välkommen för min del. Och för Jämtarnas oxå, det betyder ju drag!!!

Ikväll äter vi ute på Golden, bjuder pappa då det är Fars Dag imorgon. Hoppas han tycker att det blir bra. Det tycker då jag..*S*...4 små rätter, here I come!! Ska svälta hela dagen för dom där friterade sakerna..hehe...

Annars lugnt.

Zackes funderingar i snön...:


"Vad är det som kommer på min skalle...?"


"Åååhh, det kommer snö"


"Undra vad Zmilla gör?"


"Hon halkade i snön..hahaahah!!!"


"Gjorde jag väl inte"


Nu sista perioden hockey..hejsvejs!

Tisdag & Onsdag

Härligt lediga dagar både Tisdag & Onsdag. Känns hur skönt som helst efter sommarens och höstens jobbande & flängande.
Tisdag gjordes inte ett skit här hemma. Bara slöade. Zacke & Zmilla uppskattade en slö-mys-dag. Dom ville vara nära, nära och bara vara go...vilket dom fick förståss. =)

Idag Onsdag blev det lite shopping på stan med mamma. Det var länge sedan vi gjorde nåt ihop. Hittade en klänning som kommer att bli bra till alla julbord och middagar.
Tänk att vi är snart där igen...Jul. För mig känns det som att jag fortfarande väntar på att sommaren ska komma, tiden går så fort!! Så fort att snart får man säga.."det var den Julen"...

Samma trista väder är det oxå...grått & mulet. Vill ha sol och snö nu!! Känns lite ljusare och lättare då.

Tack mamma för mackan och fikat!!!

Nu ska jag diska undan middagen som bestod av fläsk & stuvade makkisar. Gott!! Sen ta in de små som fått vara ute en liten stund bara idag. Dom har legat i bilen som vanligt under shoppingen.

Hoppas du har det bra. Kramkram!!

Måndag

Ny vecka.
Helgen i kojan har varit bra. Har sovit mycke...haha!! Hade nog feber på Lördagkväll så det var kanske därför man var trött. Körde ganska mycket och kollade älgspår. Hittade några intressanta men släppte ingen hund, snön var för hård för det, tyvärr. Zacke ville verkligen iväg...Zmilla var oxå sugen.
Brukar köra ner rutan i baksätet så Zacke får sticka ut skallen och sniffa läget. Han visar alltid vart det finns älg innan nån annan hinner se dom. =) Han är kul den hunden. =)


Blev inget drag med Jämtarna denna gång. Första bilen vi mötte var en sandbil...*grrr*...sen hade jag nog inte orkat det. Men jag kanske åker upp själv nån dag i vecka och kör en sväng med dom.


Annars var det lugnt i kojan. Tyst och stilla. Lördagkväll gjorde vi älgskav och potatisklyftor, blev kalasgott. Somnade tidigt. Vaknade kl. 5 på morgonen och gjorde en brasa, somnade om.
Söndagen spanade vi lite och drack sedan kaffe hos jaktledaren innan vi åkte hemåt.
Ett litet IKEA-bord har flyttat in i kojan oxå. Mellan våra sängar står det och är utmärkt som avlastningsyta åt mobiler och annat, en lykta ställde jag dit oxå.


Älgskav på G..




Zeke är kvar och vakar över oss..


Tina...kommer du ihåg den här?? Den är kvar..haha!!


Vansinnigt vacker jaktmark så långt ögat når..




Här är det rakt ner och rakt upp. Far inte och kör här med Fårrrden inte...


Solen kämpar mot skymningen...


...och bäckarna kämpar mot vintern.


Zacke kämpar mot John Blund...


"Fan..såg du mig då jag höll på att somna?!!!"


Zmilla fin och go som vanligt


Tack för titten. Kram!

RSS 2.0