Torsdag

Snart är det 7 veckor sedan jag blev sjuk, tänk vad tiden springer iväg och som jag sagt förr, tänk vad många känslor som farit genom kroppen. Mest förtvivlan, rädsla och ilska. Naturligt enligt dom som kan och vet...tror det är så jag oxå.
Men nu är allt på bättringsvägen och nu sista dagarna måste jag säga att jag känner mig riktigt fräsch och pigg!!! Tack och lov för det.

Putsade alla utsidor på fönsterna igår och idag ska jag ta alla insidor. Delar upp arbetet...=)
Ikväll är det Tjejkväll på stan...ska dit en sväng med bästa Mamma! =)

Jämtarna då...

Zacke: Mår bra.
Zmilla: Mår fint, ska försöka släppa henne på Fredag.
Zumo: Magen och såret mår utmärkt...och tänk...efter att ha haft honom 8 månader så börjar jag tycka om honom liiite ialla fall. Sakta men säkert...

Bilder från imorse. Kall och klar morgon.

Zacke, Zumo & Zmilla


Zumo, Zacke & Zmilla


Zumo med lilla rakade magen


Fröken Zmilla


Zacke & Zmilla


Zacke


Alla


Ha det bra! Kram från oss.

Zmilla

Helgen har som vanligt tillbringats uppe i jaktkojan. Jag anser fortfarande inte att jag är stark nog att gå ett riktigt "jakt-pass" i skogen...men Lördag-eftermiddag hade jag gett mig fasen på att Zmilla skulle få komma lös. Alla som känner henne vet ju att hon inte är nån jakthund utan pga smisk och slag från förre ägaren springer hon bara i vild panik om man släpper henne...förbi älgar om så behövs.

Men nu...nu hade hon faktiskt sök och hon kom tillbaka utan att vara rädd, hon var glad då hon kom tillbaka. Haha...undra vad som hänt me henne?? Måste fasiken pröva henne igen!! Lill-sessan...



Zacke & Zmilla



Zumo under magen på Zacke & Zmilla


Lite gamla bilder..haha...för Zumo kan knappast gå under Zackes mage längre, Zumo kan nog bli en storlek större än Zacke tror jag...fast utan att vara den där tunga typen, han ser ut lite som Zackes spänstiga typ. (Host-host...bortsett från årets vaddering runt buken på Zacke...hehe..otränad!! )

Hoppas alla har det bra. Jag själv har det ganska bra...blir piggare & piggare och det känns skönt. =)
Idag ska jag fixa lite saker till jaktkojan som håller på att ta slut.
Vackert ute, frisk luft. Kram!

Stygn

Nu har lillen fått ta bort stygnen. Ser lite hemskt ut men allt är som det ska vara. =)



Shoppat

Idag unnade jag mig lite nya kläder...hade lovat mig själv det när jag skulle känna mig piggare, och det blev idag. Lite piggare men inte helt bra fortfarande.
Fikade och gick i affärer med god vän...trevligt att få glömma bort sig själv en stund och tänka på annat.

Annars lugnt som vanligt, längtar efter att få åka till jobbet!!!!!!!!!!!!!!! Kossi-mossorna....

Har varit på promenad nu på kvällen med Zacke & Zumo. Räcker att ta dom två då man knappt orkar gå själv...dom går nämligen lydigt och snällt i koppel mestadels. Zmillisen...tjaa...hon har elden i baken hela tiden som vanligt. =(

Ta hand om er!

Zumo sitter. Zacke står.


Zumo & Zacke



Zumo & Zacke

Sakta

Sakta men säkert blir man bättre...fast nu tycker jag att det står stilla med tillfrisknandet. Vissa saker är inte som dom ska och ibland blir man så rädd att det ska komma tillbaka. Det är väl det som är det jobbiga med att blindtarmen sitter kvar...ingen vet hur mycket av den som är kvar, hur mycket av den som gick sönder då den sprack, om den är läkt eller om den kommer att ställa till det igen. Därför hajjar man till varje gång det gör ont i sidan...vansinnigt jobbigt att gå och fundera!!

Zacke & Zmilla mår fint.

Zumo blir oxå bättre. På Torsdag ska stygnen tas under lilla magen. Hoppas att man då får börja motionera honom lite mera...inte fullt ut förståss eftersom stygnen där inne är kvar...men liiite mer än nu iaf. =)

Annars bara lugnt och skönt. Höstiga dagar..ta hand om dig.

Tratt

Inte är det så lätt att ha en busig hund med tratt. Bara fastnar i allt hela tiden. Fanns bara en enda som fixade det där med tratt och det var Täx, sista schäfern, han parerade klockrent då han hade tratt.
Zumos mage ser fin ut, han behåller det han äter, han vill vara ute och busa...men han sover mycket. Och det är väl inte konstigt då man blivit opererad som han...men han tycker nog själv att det är underligt att ögonen bara faller ner hela tiden...då man är van att härja 24/7!!!




Ganska söt i sin lilla tratt va??

Grått höstväder idag. Duggar lite och löven faller. Husse, Zacke & Zmilla är i jaktkojan...funderar på att åka dit bara för att få sitta å glo vid elden ett tag.
Annars lugnt. Kram!

Sår

Idag hämtades Zumo hem från djursjukhuset. Billigt och bra...nästan 18.000:- för hela paketet. Dock betalade vi inte den summan eftersom han var försäkrad.
Zumo har förståss ont och gnäller mycket. Vill vara nära...Hoppas nu att allt är på väg åt rätt håll med honom och mig...Zackes sträckning går åt rätt håll ialla fall.
Nu ska vi mysa. Ta hand om er!! Kram!

Sjukdom

En månad har gått sedan jag vaknade en söndagmorgon av att det small till i magen. Blindtarmen brast & jag blev tyvärr fel-diagnosiserad av samma läkare hela två gånger!!! Så det tog nästan 4 dygn innan jag fick rätt behandling på annat sjukhus.
Blindtarmen finns kvar i magen, behandlingen gick ut på att dränera ut var från magen och antibiotikakurer som hette duga!
Har aldrig kännt en sån smärta, har väl aldrig kännt mig så ynklig och sjuk i hela mitt liv heller...just för att jag aldrig varit sjuk.

Hur kan det finnas så många tårar??

Jag har fått minnen för livet...fastän dom varit av den mindre trevliga sorten så har jag träffat människor jag aldrig skulle träffat innan. Folk bara byttes ut på avdelningarna. Själv skulle jag knappt hitta till någon avdelning alls den "rätta" vägen...har bara åkt omkring i en säng på insidan av sjukhuset mellan avdelningarna.

Tänk vad sjuk jag var...CRP:n var 448 då jag åkte in...den ska va mellan 5-10. 448!!!

Jag blir både arg och ledsen när jag inser att dom missade min sjukdom...att dom missade MIG!!!
Det är så mycket känslor...trodde inte att det kunde vara så, men nu vet jag vad folk som varit med om samma menar.

Finns så mycket man skulle vilja säga...men det orkar jag inte. Det som har hänt har hänt...jag lever ju!

Mår bättre men inte bra. Tar väl ett tag för kroppen att komma tillbaka. Synd att det blev under jakten..haha!

Inte bara jag är krasslig...Zacke sträckte sig illa under helgen då han sprang efter stortjuren. Ska ha vet. på honom å kolla.

Lill-Zumo gubben har opererats idag i magen. Har spydde som en gris uppe i jaktkojan natten mot Måndag. Orsaken var att han tydligen ätit nåt djur...vars revben krokat fast i sig självt och i magen...ja herregud!!! Jag som sett fram emot att bli frisk och kunna börja jaga in honom lite smått i höst...inte det. Tyvärr!!

Sånt är livet, det går upp och ner..och nu tar vi en dag i sänder tills allt är som det ska igen.
Sköt om er! Kram!


RSS 2.0