Söndag

Söndag och ännu en vecka har gått. Även en jobbarvecka för min del. Går hyffsat bra att jobba, men ännu är det en bit kvar innan kroppen är lika stark som förr. Märker att jag blir ofantligt trött i ryggen då jag jobbar. Försöker promenera för att stärka...men det krävs väl förmodligen massa tid oxå innan allt är som vanligt igen, om det någonsin blir det? Och vad är tid? Lång tid? Lagom tid? Ingen som vet..

Snö kom det igår, så pass att allt blev vitt, men idag ligger det på plusgrader och det slaskar bra. Vill att det ska komma mycket snö nu så jag kan börja köra drag med hundarna!!! Skulle bara fått tag i en bättre släde...vete katten om man törs köra med vanlig spark längre då man har 3 starka??? Får leta och kika lite. =)

Idag har jag stått hela förmiddagen vid spisen, lagat mat och lagat ännu mera mat...likt en riktig mat-tant!! =) Göra gubben glad med mycket matlådor!
Nu fri från spis och ska ut med hundar. Hej!

Lydnads-Zacke!!

Ny vecka...

...nya tag. En snabb-visit till Sunderbyn Fredag natt för min del. Smärtorna var så svåra att jag orkade inte vara hemma. Men alla prover, röntgen o.s.v. visade bara finemang och förklaringen var svullna tarmar. Infektionen jag hade var så kraftig att tarmarna inte har mjuknat ännu, kan ta ett halvår om man har otur. Inge kul alls!! =( Men huvudsaken är ju att man inte är sjuk ialla fall.

Snön som kom är borta!!! Bhuhuuu säger jag om det. Blev så ljust och fint en stund...

Idag blev det en tur till staden för diverse inköp. Mamma bjöd på fika inne på mysigt café. Tack än en gång. =)

Annars inget nytt. Z-klanen mår fint. Hej!

Första snön

Så kom det då till slut...första snön. Alldeles vitt då vi vaknade imorse jag & hundarna. Vackert!

Idag ska vi från jobbet på foderkurs/studiebesök i en ny lagård. Kul att se hur andra har. =)
Kram!




Paket!!

Idag var en kul dag att gå till postlådan, för där väntade ett födelsedagspaket!!! Från vem...från bästaste sis så klart!! Ljus, gott kaffe, älsklings chokladen, ett vackert halsband och ett fint kort där det stod: "Nära eller långt borta - du är alltid här." Så sant, så sant...vi är ju alltid nära fastän i olika länder...
Tack snälla Tina-sis för allt!!! Kram till dig med! =)


Jobb

Så där ja...Igår Måndag den 11/10 var jag tillbaka på jobbet, nästan två månader efter min "lilla" sjukdomshistoria. Det var skönt att vara tillbaka, men hjälp så svag man blivit!! Tog det ändå lugnt fastän man ville vara likadan som sist...men det kommer väl så småningom. =)
Snart är alla djuren inomhus och allt blir som vanligt igen, sommaren är över och grönskan på kossornas knän och de solbrända juverna är snart ett minne blott. Snart kurar vi alla inomhus...

Igår kväll susade de första snöflingorna förbi, världens storm drog förbi!! Obehagligt då det blåser tycker jag. Ingen snö låg kvar på marken nu på morgonen, men snart så...

Mupparna mår fint och jag börjar känna mig mer å mer som mig själv igen. =) Hejdå.

Jaktuppehåll

Uppehåll i jakten och det brukar betyda städning för vår del. Köra skräp på tippen, städa garage så att bilen får varmt och skönt i vinter, ta bort några löv osv. Sånt passar vi på att göra då vi inte jagar.
Idag blev det ett besök på soptippen, mitt garage + panta flaskor. Tänk vad skönt då man lämnar alla dessa ställen..Hejdå alla skitsaker!!
Förhoppningsvis ska vi hinna ta lite löv imorgon + lite annat. Fattar inte vem som kommer hit och dumpar en massa kartonger, kläder, burkar...i vårt garage, för INTE är det då vi..hehe! ;)

På eftermiddagen åkte jag och Jämtarna till lagårn för att hälsa på. Tänk så jag saknat alla brudarna!!! Kossorna bara stirrade på mig...hade fel kläder och fel skor...rösten stämde men inte kläderna tyckte dom. Inga dumma djur det där, dom märker allt!!! Ska bli sååå skönt att börja om att jobba efter denna sjukskrivning. Tacksam är man över att ha ett jobb, få känna att man är med igen och inte som nu...OFF! Kossorna behöver mig & jag behöver dom...

Nu fredagsmys med Jämtar. Hussen är på lite jobb med traktorn. Hejsvejs!






Bus-muppen!

Härlig höstdag. Gick på liten upptäcksfärd med hundarna i trädgården och då hittade Zumo KORVARNA!
En gammal leksak som legat gömd i gräs och snår i flera, flera år..och den var fantastiskt rolig tyckte han. Jag hämtade förstås kameran..Enjoy!


















Zumo som valp

Only for you Åsa and Flisan!! Zumo som valp i vintras...är han inte söt???




Måndag

Blåsig måndag.
Varit upp till jaktkojan och hämtat lite saker. Hade mams som sällskap, alltid lika trevligt att surra bort en stund..särskillt nu då vi har en resa att se fram emot. =) Körde runt lite på marken och visade vilken otroligt vacker jaktmark vi har med berg och djupa dalar. En prommis hann vi oxå ta med hundarna. Tänk att man kan köra 20 mil på en förmiddag och det känns som 5...konstigt det där..men är man van att det är långa avstånd så blir det kanske så?

Hemma igen så kastade jag cykeln på bilen...näe jag satte fast den i cykelhållaren bak, och drog iväg med Jämthundspojkarna. Har aldrig prövat cykla med Zumo fast i cykeln, han har bara sprungit lös, så det var med skräckblandad förtjusning som vi prövade. Zacke var ju med och med hans lugn så smittar det av sig även på en förvirrad, obstinat liten mupp...så det gick bra!!! Trevligt för dom att få springa lite. =) Lääängtar såååå tills snön kommer (trots allt) så man får börja köra drag! Jihaa!! Det är ju Zmillas grej. =)

Fattar inte hur en icke främmande sak...kan va främmande helt plötsligt??? Riktigt lågt...blööö!!!

Zacke, Zumo och cykel


Snygg-muppar. Zacke & Zumo


Många koppel blir det...


Jag, Zumo, Zacke och Zmilla


Over and out!

Söndag kväll

Sista jakthelgen i kojan...nu är det ett uppehåll innan vi jagar igen...älgarna måste få lugn å ro att få para sig i fred. =)
Inget nytt annars, allt lugnt och alla friska och pigga. Känner att orken och flåset börjar komma mer och mer ju mer man rör på sig. Härligt!! Nu längtar jag bara efter att få börja jobba igen...saknar ju kossorna!! =)

Ikväll blev det klart...nästa höst tar jag och mamma flyget till varmare land, bara vi två en vecka...Ooohh va kul att ha nåt sånt att se fram emot. Bäst att lägga sig i hårdträning nu när kilona smugit sig på då man bara legat stilla...haha...så man vågar bada!! =)

Riktigt höstruggigt ikväll. Mysigt få tända nåt litet ljus och bara vara...gubben borta med traktor och hjälper granne med diverse, jämthundar ihoprullade vid mina fötter...ja förrutom lillen som kastar en leksak runt runt i rummet..=)

Björnbesök hade vi haft en natt precis vid kojan oxå...ca. 15 meter från vår infart. Tydliga, tunga spår på hård mark...hujja...får börja va beväpnad då man ska ut och slå en drill på nätterna. =)






Eld


Fläsk & kaffe


Zumo kollar om det finns nåt som han får smaka


Vänder andra sidan till, kanske är man gölligare där så att man får smaka nåt gott?


Ett försök att få busen att stå fint


Liiite snygg är han ju faktiskt...men magen ser lite konstig ut där han är rakad. =)


Hoppas du har det bra!! Nu ska vi ner i soffan..hejhej!!

RSS 2.0