Fredag

Lite mildare idag, äntligen. -13 grader just nu och det känns skönt. =)
Imorse var jag med Zumo hos veterinären så att han fick sin 12v. spruta. Det gick bara fint, han mutade lätt med godis. Han fick beröm över hur fin han var oxå...men det är ju så med valpar, alla är fina och söta. =)
Sen åkte jag med alla hundar till mamma å pappa där jag fick frukost. Inte illa!! Riktigt frukostbord med mycke att välja på. Tack för det!

Ikväll ska vi handla på Willys som nyss öppnat här. Kommer säkert att vara massor med folk, men det fanns mycket som var billigt som man kan bunkra upp, kaffe t.ex.

Hoppas på mer mildväder i helgen så man kan vara ute mer med hundarna. Måste köra drag med dom stora oxå..nu var det ett tag sen sist. Tar med kameran förståss då vi tar oss ut så nya bilder kommer hit! =)

Nu ska jag svepa en kaffekopp och ta tag i dammsugningen. Hejhej!!

Onsdag

Samma väder och kyla. -35 var det strax innan vi började mjölka imorse. Som sagt...nu är det Starkast psyke som vinner för att överleva detta!!...haha! Jaja, så är det. Soligt å vackert har vi ialla fall.

Imorse i lagårn kom jag att tänka på dummaste frågan i världshistorian!! Den frågan kom från en gubbe i somras...
Vi hade tagit in kossorna från betet och börjat mjölka. Utanför höll två karlar på med diverse fixande...målning, snickrade...Mitt under mjölkningen kommer en av dom in till oss och fäller dum-frågan som en bomb.
"Ursäkta, men har ni en ko-fot att låna ut?"

                        *tystnad*

Jag och Sven tittar på varandra och tänker: "Skämtar han eller??" Sven tittar bort för att inte skratta och jag undrar: "Hur många vill du ha??"....hehe...men jag orkar inte säga det högt för då skulle jag exploderat i skratt. Visar istället vart ko-foten står och gubben går ut.
Vi bryter ihop nere i mjölkgropen av skratt.

Jag kan undra än idag om han fattade hur dumt det lät...eller om han inte alls tänkte på det...eller om han höll minen och bröt ihop han oxå fast utanför.
Vi fick oss ialla fall ett gott skratt!!! Kofot....koben...Jodå, det finns flera hundra att välja på, svart eller brun? =)

På Fredag ska Zumo-muppen få sin 12 veckors spruta. Kommer att gå fint, han har knappast tid att fundera över nån spruta då han väl är där. =)

Nog för idag. Hoppas du har det bra. Kram!



Tisdag

Ledig dag från kossorna och fortfarande kallt!! Måste vara nån rekordvinter detta. Annars är det rätt så lugnt här hemma. Hundarna mår bra, fast valpen skulle förståss vilja vara ute mer än det som blir..nåja, det ska väl vända nångång å bli varmare ute.
Är i renoveringstankar oxå, men det är inte lätt!!! Ska man ha kvar eller ta bort vissa saker?? Vilken färg? Samma överallt? Gaahh!!! Jag som alltid har svårt att bestämma mig...hehe...

Krya på dig mamma!!!! Säg till om du behöver nåt.

Nä, nåt mer hade jag inte idag. Lite bilder har jag att bjuda på...Tack för titten!!!

Zumo


Zacke & Zumo


Zumo


Zumo blir ett rökmoln bakom Zacke


Den goda smörgåstårtan mamma & pappa gjorde förra veckan


Zumo



Bästa sovplatsen är vid Zacke, tycker Zumo

Söndag

Kylan den fortsätter och snart blir man tokig på att inte kunna vara ute nån längre stund.
En lugn söndag har vi haft. Tagit in ved och varit en sväng med bilen. Ska snart börja med mat.
Ska sätta in nya bilder på lillen längre fram i veckan...så får vi se om han vuxit nåt? =)

Dagens bondepraktika:

Västlig vind idag, västlig vind i sommar, strömmingen kommer att gå på djupet.
Ostlig vind idag, ostlig vind i sommar, strömmingen går mot land.

Hoppas ni håller er varma där ute. Kram!

Lördag

Uttråkad är väl lindrigt sagt....

Kylan fortsätter och det känns inte kul att göra nåt, man vill ju inte vara ute då det är mer än -20. *suckar*...Annars rullar allt på. Kossor och hundar mår bra. =) Lillen blir 12 veckor idag..hurra!!

Nu ska jag ta tag i dagen och se vad som kan göras här hemma, alltid finns det nåt att pyssla med.

Dagens bondepraktika:

Mellan 20:e - 28:e infaller Järndagarna med sträng kyla

Och???? Vem orkar bry sig lixom då det varit Järnvinter hela vintern..typ...Hejdå!


Torsdag

Idag har jag varit ledig så då passade jag på att ta en fika med en gammal klasskompis. Gu va trevligt att sitta och surra och minnas tillbaka till den gamla goda tiden...eller god & god...ibland är det skönt att bli äldre oxå. =) Passade på att göra lite ärenden oxå. Köpte nya sulor till mina lagårdsstövlar som INTE är skapade för mina fötter ialla fall, hoppas det blir bättre, för när jag gått en hel dag i stövlarna så kan jag inte gå efteråt för jag har så ont i ena foten. Så nu är det nya sulor som gäller....Intresseklubben noterar?? *asg*

När jag kom hem så var mamma å pappa här. Dom hade gjort en smörgåstårta tillsammans. =) Den var kalasgod!!! Tack för den. =)

Annars händer det inte nåt nytt här i huset. Lille Zumo växer och frodas...gummiben har han fått oxå och hoppar som en boll på allt som rörs och inte rörs. Måste få bort det på nåt sätt, inte kul om han gör så då han blir äldre. Annars är det lugnt med alla hundar.

Kylan fortsätter & fortsätter...och till helgen skulle det bli as-kallt. Blir bara trött då jag tänker på det...nu vill man ju snart börja vara ute och göra saker. Men men...det hinner man väl oxå.

Nu ska jag förbereda mig för skidskytte...Neee, jag ska inte åka..*S*...jag ska titta och hålla tummarna. Ha det bra. Kram!

Måndag

Ny vecka, nya tag...och solig dag. Rimmar fint va?
Helgen har bjudit på en föraning av vår med sol och mildväder. Härligt. =) Imorse då jag åkte till lagårn var det -19 och 4 timmar senare var det -2. Det om något är väl vårtecken då det är kalla nätter och varmare dagar?

Annars har helgen varit lugn. Robban, hans bror och vår granne har snart gjort skoterpulkorna färdiga, krävs nog en hel dag till innan det är klart. Fina blir dom.

Igår tog jag Zumo med ensam på promenad. Nyttigt för honom att vara själv och skönt för dom andra att koppla av från lillen. =) Vägen vi gick på i skogen var översållad med älgspår, färska var dom oxå. Zumo fick kolla in sina första älgspår. Han fattade kanske inte vad det var, men tuff som han är så skulle han en bit in i skogen och kolla om det fanns mer. =)

Idag är det jobb som gäller för min del. Allt lugnt med kossorna. En kviga hade kalvat ute och hon är 4:e generation av en gammal ko som vi kallade Struma. Struma fick en lill-struma som fick en mini-struma som fick en micro-struma..ja ni fattar. Och det enda som gått i arv är deras förmåga att vara lat och seg. "Det man inte hinner nu, det hinner man imorgon..." *grrrr*..Men väldigt intressant med avel då man får följa upp mödrar, döttrar osv.

Nu blir det bilder från gårdagens prommis med Zumo. Och för den som suckar över att det bara är valp-bilder....Zumo är faxis det sötaste som går i vårt hus för tillfället...Hahaa!!!

Igår var det premiär för Zumo att vara i hundgården. Gick ganska bra ändå. =)


Inburade. Zmilla, Zacke & Zumo


Sen gick vi prommisen och hittade detta!!


Zumo granskade noga spåren och försökte äta upp dom. =P


Älgarna hade traskat kors och tvärs över vägen, spår fanns överallt


"Vart 17 är dom?"




"Kommer till dig matte!!"


Zumo nyfiken i spåren




Lata älgar som följt vägen. (eller smarta?)


Zumo på pass. =)



Springer så fort att öronen flygit av...haha!


Charm






Sitter och tar en paus


Zumo hittade en snöklump som legat i ett älgspår. Klumpen låg han länge och tuggade
på innan vi åkte hemåt.






Tack för titten. Sköt om er. Kram!!


Lördag

Oj, det var visst ett tag sedan jag skrev här. Beror väl på att det inte hänt så mycket mer än att jag har valp att ta reda på och jobb att sköta. Tiden springer iväg, lixom dagarna.

Idag har jag bakat semloooor!! Jihooo, dom blev riktigt bra enligt mig (allätare) men kanske blev bullan för kompakt??? Pappa vad tyckte du som varit bagare??? Ähhh...semlor går alltid ner och försöker man aldrig så blir det ingenting heller. =)

Mitt på dagen fick jag mamma med mig på promenad med mupparna. =) Solen sken och det var riktigt vackert ute. Skönt att få lite frisk luft oxå. Herr Mupp har varit på firman idag med 2 andra och fixat skoterpulkor.

Dagens bondepraktika:

Vid Agabus skall vintern börja aga

Den som fattar den ska jag bjuda på en hel utekväll, jag lovar!! Haha!!!

Bilder!!

Zacke säger Hej. Zmilla i hörnet och Zumo bakom Zacke


Zacke kommer springandes


Zumo springer oxå, inte lätt att va snygg då man springer..=)


Zmilla närmast, Zumo i plogkanten och Zacke längst bort


Tittut! säger Zumo


Zacke död???


Zumo viskar: "Jag är snyggare än dig" till Zacke


"Är du inte alls" skriker Zacke och buset är i full gång...ser värre ut än vad det är förståss. =)


Mupp-pojkarna busar och Zmilla är go med min mamma


Här kommer lite lydnadsträning med Zumo. Träning av att gå Fot utan koppel,
eller Fritt föjl som det heter i tävlingssammanhang. Han är lättlärd den lille. =)






Och direkt man stannar ska hunden sätta sig...vilket Zumo gjorde.


Körde en gång till bara för att han var så duktig...=)










Duktig mini-mupp!!!

Nu ska jag göra middag. Hoppas ni har en skön kväll. Kramkram!!

Tisdag

En ledig dag som det inte blev så mycket av förrutom att jag kört bil med lille Zumo. Det var hans första gång i bilen ensam, annars har han ju haft Zacke som moraliskt stöd..hihi...men det gick bara fint. Stannade snabbt på affärn och handlade lite och han låg kvar tyst å snällt. Körde och hälsade på pappa (mamma var på vattengympa) och sen körde vi till skogen och gick en liten bit. I huuuur stor skog som helst så hittade Zumo ingen annan stans att skita på än i hjulspåren, så den skiten sitter väl under mitt däck eftersom jag körde över den då vi for hem!! *asgarv* Jaja...den kanske försvann på väg hem. =)

Snöat har det gjort idag lite grann och legat runt -8. Såååå skönt att det inte är -20 som det varit typ hela vintern.

Nu har jag ätit middag och fått kaffe. Hundarna ligger på varsitt håll och vilar...eller lillen håller nog på med ett tuggben låter det som. =)
Ute i inhägnaden ligger en leksak som Zumo fått ha. Nu hittade Zacke den och tyckte den var kul...det tyckte Zumo med. Dom vann varsin gång, men Zumo vann nog den tillbaka flest gånger...Zacke är snäll han...=)


Leksaksbus


Zacke vann


Zumo tog tillbaka leksaken


"Jäkla snoris...ge hit.."



"Kan inte farbror få låna??"


Zacke vann


Men Zumo är snabbare än blixten och ger sig inte...så det slutade med att han fick den
tillbaka. Zacke kom in och fick en kram av mig och det blev han nog nöjd med. =)




Nu väntar en lugn kväll. Lill-muppen går på reservtanken just nu och slocknar väl snart. Känns som att jag skulle kunna slockna jag med...zzz...
Jobbar två dagar, ledig tre. =)
Sköt om er. Kram!

Söndag

Kylan håller verkligen i sig och jag känner mig less på den. Fast idag mitt på dagen blev det -11 och sol så då passade vi på att ta en prommis med gänget. Solen värmde faktiskt riktigt skönt men direkt man kom i skuggan så blev det isande kallt igen. Men att solen värmer är väl ett tecken på att vi går åt rätt håll?? =)

Annars så rullar det på här hemma med allt. En lugn och skön helg har det varit utan några direkta måsten. Zumo rusar fram i livet, nyfiken och orädd, precis som det ska vara. Zacke & Zmilla tar det hela med ro. =)

Dagens bondepraktika:

Tö idag ger fruset korn och ruttet hö


Här kommer bilder från promenaden idag. =)

Zumo


Zumo


Zacke & Zumo


Zmilla


Vinterväg


Inte lätt att få alla på plats. Letar valp...


Till slut gick det ganska hyffsat...=)


Inkallning på Zacke & Zumo. Båda kommer fast den ena är förståss snabbare...




Sugna på godis?


Men dom sitter ialla fall duktigt stilla...=)


Söt-Zacke skulle stå stilla för fotografering...


...men orkade inte riiiiktigt hålla sig och kom smygande till mig. *S*


Zacke & Zumo-bus


Zmilla, Zacke och Zumo


Massa Jämtar...


Zumo


Stor Z & Lill Z


Zacke går mot bilen och Zumo vilar i en snödriva. Trötta och nöjda med promenaden.


Hemma väntade nybakad kladdkaka till husse & matte


Nu väntar en lugn eftermiddag. Ska snart börja med middag. Robban är ute med skotern en sväng, for nog till grannen och lämnade tillbaka några filmer. Alla hundar sussar sött och jag gäspar oxå stort. =) Imorgon är det Damerna i lagårn som gäller. Mycket jobb imorgon då 10 kvigor ska in i nya lagårn, det är dom som varit ute hela hösten och vintern fram till nu. Världens mest sociala kvigor och det är ju kul då man får vara runt omkring dom utan att dom blir rädda...med dom här är det nästan tvärtom, man är rädd själv då dom kommer och ska kramas och buffa å knuffa i en för att få sin mat. *sötisar* Dom är ju inte medvetna om sin storlek och styrka direkt..hihii...

Tack för titten. Lämna gärna ett avtryck innan du går. Sköt om dig. Kram!!!

Torsdag

Dagens bondepraktika:

Om fötterna känns iskalla i ett varmt rum blir det massor med snö


Idag har jag varit ledig från kossorna och tog en tripp till stan. Skönt att komma iväg lite och se nåt annat än här hemma & jobbet. Behövs ibland..
Inhandlade:
*Ny Mascara
*Födelsedagspresenter
*Kosttillskott
*Jättegott thé + en sån där sak som man fyller lös-thé i, fast inte en traditionell kula utan det var ett hjärta man fyllde théet i och stoppar i koppen. Smaken var lime + nåt annat. Jättegott! Köpt på Indiska.
*Blomma till köket
*Lite mat till mig själv.

Alltid kul att komma hem med lite nytt. =)

Tack snälla mamma för landgången + fika på Ekbergs. Kanongott!!! Pöss på dig.

Körde hem och bytte kläder för att dra på prommis med Z-gänget. Tempen visade -11 men det blåste och snöade lätt så det kändes som -18. Men det gick fint. =)
Stor Z och mini-Z sprang lösa och busade emellanåt. Fröken Z gick fint med mig. Synd att hon inte går att ha lös med dom andra eftersom hon sticker...men så är det. Ibland skulle jag vilja gå in i hennes skalle och radera hennes första 3 år i livet, dom åren hon bodde hon sin knäppa förra ägare.
Jag mår så dåligt i vissa situationer då man ser en mörk skugga av rädsla i hennes ögon, då vet jag att det är något hon minns från hennes förra liv. Men nu har hon det ju bra och lever som en prinsessa...och det märks på henne oxå att hon blir bättre och klarar situationer bättre hela tiden.

Här några bilder från promenaden...tog så klart gamla kameran...och bilderna blev därefter. Värdelösa med andra ord...*surar*

Zumo funderar vad Zacke gör där borta


Zumo hittar gamla löv


Zumo följer Zacke


Zumo och Zmilla


Kollar in lite barr


Söta Zmilla


Zmilla närmast och Zacke väntar på Zumo


Zacke hittade en pinne på vägen som tydligen var jättekul. Zumo ville förståss ha en bit av samma pinne. Och det fixade förståss Zacke efter ett tag. Han bet pinnen mitt i tu så att mini-muppen oxå skulle få en bit. *snäll-Zacke*




Z-gänget. Zacke, Zmilla & Zumo


Tack för titten. Sköt om er!


Onsdag

Dagens bondepraktika:

Är det klart idag blir det en grann sommar.
Blåser det hårt idag kommer det att blåsa hela våren.

Om man ser till gårdagens bondepraktika och dagens så kommer vi att få en kanonsommar!! Idag har det varit klar himmel och strålande sol med -20 grader i snitt.



Bjuder på en "gammal" Zumo-bild. Ska bli bättre på att lägga in nya bilder...men ibland räcker inte tiden till då man har att göra med en buse. =) Hoppas du har det bra. Kram!

Tisdag

Dagens bondepraktika:

Snö denna dag bådar en snar sommar

Ja om det stämmer så blir det då ta mig fan sommar imorgon bitti!! Vräkt ner hela dagen...
Annars inget nytt här hemma eller i lagårn. Ta hand om er. Kram!

RSS 2.0