Helg i jaktkojan

Hemma igen från en helg i kojan. Har faktiskt inte sovit där sen sista jaktdan i slutet på November, har bara varit där över dagen någon gång, så det var riktigt härligt att få komma dit och bara ta det lugnt.

Åkte efter jobbet Fredagkväll så vi var framme kring 21.00. Tog fyrhjulingen och for direkt till kojan för att göra upp eld i kaminen. -5 grader i kojan & -7 ute...så det var inte så farligt.
Tog en timma ungefär innan det var varmt och skönt. Gjorde inget speciellt på kvällen, var ganska trötta hela högen, så vi somnade sött runt 23.00.
Vaknar mitt i natten nångång av att det bränner på benen och Robban står vid ytterdörren och vädrar. Glömmer ständigt hur mycket den lilla kaminen värmer och lägger in för mycket ved...då vi hade vädrat klart var det +33 i kojan. *svett*


Lördagen vaknade vi ganska tidigt. Mulet men runt nollgradigt. Skönt!
Tog Jämtarna i dragselarna och körde fyrhjuling bort från kojan. Efter nån km fick dom vara lösa. Zmilla fattade det inte först, hon som aldrig kan vara lös då hon sticker i full karriär dit nosen pekar.
Ja jösses vad dom sprang och hade roligt. Zmilla i ledningen och Zacke efter. Vi körde både före och efter dom där dom sprang och allt gick bra. Zmilla var iväg på nån egen liten tur, men kom alltid tillbaka till oss. Duktig tjej!!! =)
Trötta & slagna Jämtar åkte fyrhjuling sista lilla biten hem. Tänk vad mycket som ryms på en sån maskin?!!

Zmilla fattar inte att hon är lös..=)


Zmilla & Zacke


Härligt att springa!!

Hemma i kojan tog vi alla en tupplur och sen åkte jag & Robban iväg utan hundar för att kika litegrann. Hamnade i grannbyn eller vad man nu kallar ett ställe med 5 hus. Ligger några kilometer från kojan. Där satt vi och surrade och drack kaffe länge. Mycket jakthistorier och andra historier som gjorde att tårarna sprutade konstant i skrattattacker. Tänk vad människor bär på mycket minnen...

Hem till kojan kring 19.00 och började med maten. Jag skar en frusen älgstek i tunna, tunna skivor...som skav. Stekte det i en panna och potatisklyftor i en annan panna. I älgköttet blandades sedan en pepparsås & äkta vispgrädde. Tror aldrig vi ätit så gott någonsin. Bra jobbat av oss!! =)

Suddig bild på gourmetmaten!!

Efter maten gick vi ut igen till elden. Där satt vi bara och var...
Tittade på elden. Lyssnade på den totala, kompakta tystnaden som bara finns där. Mörkret runt omkring, himlen som plötsligt öppnade sin dörr och blottade miljioners stjärnor. Bara elden som sprakar.
Eftersom det funnits en gammal koja där vi har vår (där skogsarbetare bodde) så kunde man nästan känna historiken i marken. Tänk alla berättelser & minnen som finns där...som bara träden vet.
Där satt vi långt in på kvällen och bara var...

Söndag morgon kom gubbarna från "byn". Dom skulle köra upp lite skoterspår inför påsken så vi hakade på med fyrhjulingen. Fyrhjulingen är ju nästan 2-3 dm bredare än en skoter så det blev bra skoterleder. =)








Hamnade i storstugan igen på kaffe & surr.

Hem igen till kojan och gjorde lunch. Bägge hundarna var lös...och det funkade bra. Zmilla skötte sig utmärkt även idag. *glad* Satt ute och käkade i världens bästa väder & natur. Typiskt att det skulle bli kanonväder den dag man ska åka hem!! Grrrr....
Packade alla saker & åkte till bilen.
För varje meter närmare bilen man kommer, desto mer vill man tillbaka till kojan och lugnet.
Förrhoppningsvis är vi där snart igen. Kram!!


Zacke & Zmilla vid grillplatsen, kojan i bakgrunden


Zmilla i kojan


Zacke i soffan i kojan


Takdropp idag


Lilla koj-köket

Tack & hej!

Kommentarer
Postat av: Evalena Evstrand-Andersson

låter som ni har haft en gör bra helg. mysigt att ha en stuga att åka till.

ha dä så gött. kram från Evalena

2009-03-15 @ 20:54:00
URL: http://evstrand-andersson.blogspot.com
Postat av: Mom

Å vad det såg skönt ut Kul för hundarna MEN mest fantastisk såg ju maten ut Kram

2009-03-15 @ 22:52:33
Postat av: Mira & Texas/Dexter :-D

Helluuuu där :)

Kan det bli bättre det ni gjort i helgen???? Nope

Verkade riktigt skönt för er :-D

2009-03-16 @ 08:18:47
Postat av: Ingela

Åh vilken underbar helg ni har haft!!! Vad skönt! :-) Jättefina bilder. Kram

2009-03-16 @ 13:03:08
URL: http://ingela1975.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0